2018-06-28
今日想係佐敦附近搵下有乜好食,見到呢間野入面幾特別,而且唔收服務費,就入左去試。最初以為係西餐廳,入到嚟聞一聞先知佢應該係印度/尼泊爾餐廳加西餐,都幾特別呀因該好少食印度嘢。通常亂入都係有驚喜,呢次都唔例外。餐廳負責人超nice超熱情,好耐無試過喺本地餐廳有呢種服務(仲要唔收服務費)。Happy hour梗係叫番杯生啤嘆下先!當然唔少得印度菜嘅小食:印度薄脆餅。首先叫個starter食吓先。叫左個去親餐廳見到都會order嘅 Nachos。佢地嘅Nachos唔係一般餐廳就咁上再加啲醬汁俾你點就算。佢地加左芝士再焗一焗,好有心思。雖然好想試下啲pizza同燒烤,但今日唔係太肚餓,所以只係叫左個咖哩牛腩同薄餅,點下食下飲下啤酒就算。食印度咖哩唔使太斯文嘅,梗係用手食,記得點咖哩汁呀。牛腩夠淋,入味,我覺得幾好。好彩無再叫野食,我已經好飽喇,老闆仲拎啲甜品嚟,唔使錢!原來係cocktail Nothing。飲落幾好喎,估佢唔到!太遲先發現喇,唯有下次先嚟飲cocktail!食物固然好味,不過我最欣賞呢間餐廳嘅地方係佢地嘅服務。店長好熱情亦都好細心,亦都會同你溝通吹下水,我感覺到佢嘅敬業樂業精
當然唔少得印度菜嘅小食:印度薄脆餅。
食物固然好味,不過我最欣賞呢間餐廳嘅地方係佢地嘅服務。店長好熱情亦都好細心,亦都會同你溝通吹下水,我感覺到佢嘅敬業樂業精神,同出面餐廳個啲好唔同。可能印度餐廳係香港都係比較難做得起,加油呀!