2024-08-03
Surasang 수라상尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖之前朋友推介係Elements有間好正既韓國菜今晚朋友生日,終於有機會黎呢到試下,我地接返7點黎到,近窗既一排有好靚既日落美景,見到都心曠神怡牛肉魚子蓋飯呢個蓋飯既配料非常豐富鋪滿晒成個飯面,最吸引當然係橙色好新鮮既魚子啦,份量超多,另外牛方面係用左韓牛既牛柳粒, 再加埋雞蛋拌埋一齊食,真係冇得頂海鮮煎餅煎餅既餡料好豐富,望到都已經流曬口水,最鍾意嘅魷魚同蝦肉都有,好食到停唔到口呀水刺床刺身綜合呢個絕對係必食嘅,韓牛刺身真係第一次試原來都幾好食,除左牛肉之外,仲有帶子,蝦,海膽,用紙菜脆脆拌埋一齊食就最正啦韓牛大葱卷配生蛋黃小米飯韓牛既脂肪比例真係一流,餐廳有職員幫手烤真係好好service, 連埋大葱夾埋一齊食,既可以減少油膩感,而且食落感覺更加清新,值得推介
之前朋友推介係Elements有間好正既韓國菜
牛肉魚子蓋飯