2023-09-08 32 views
之前同舊同事去過銅鑼灣嗰間都幾好,今晚老公同我都尖咀做嘢,專登收工約埋一齊上去呢間分店試吓。呢度工業風裝修,加上柔和燈光,氣氛好寧靜舒服。我地點了沙律、兩個主菜share,再一人一杯野飲。燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁我地再加了煙三文魚同半份牛油果,海鮮好鮮燒得焦香,香口加埋沙律菜仲有我鍾意嘅無花果同煙三文魚,食落好鮮甜,個檸檬油醋汁汁好開胃,份量好夠。慢煮豬肋漢堡配薯條麵包有少少烘焗過,香脆鬆軟,個豬肋肉燒得焦香,份量好足,已去骨,咬落去好juicy,夾埋d酸菜一齊食,好滿足。牛肝菌菠菜苗扁意粉最後點了個素食意粉,黑椒加上橄欖油超香惹味,d菇菌好香,個意粉口感彈牙,口味不單調,唔錯。75% PERU chocolate (hot) $50香濃朱古力,少少甘苦,微甜加上加$5轉咗 豆奶 , 感覺好好。UJI Matcha Latte (hot) $50呢個揀咗脫脂奶,抹茶幾香醇,微甘,老公好鍾意。

我地點了沙律、兩個主菜share,再一人一杯野飲。

燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁

慢煮豬肋漢堡配薯條

牛肝菌菠菜苗扁意粉

75% PERU chocolate (hot) $50

UJI Matcha Latte (hot) $50
呢個揀咗脫脂奶,抹茶幾香醇,微甘,老公好鍾意。