2017-09-08 211 views
Happy friday, lunch 都要出去食餐happy 下先。同d 同事黎到呢間西式cafe,佢個lunch menu 都幾多選擇。同同事嗌左幾個餐佢個lunch set 都有包湯或沙律,仲包埋野飲。我地就揀左粟米忌廉湯,清清地,唔太濃。我就叫左個厚切煙肉卡邦尼意粉,煙肉幾有咬口,唔會太油膩,又唔會好咸,不過意粉少左d,唔係好夠飽甘其中一個同事就叫左明太子忌廉汁意粉,原本諗明太子同忌廉夾埋一齊,唔知個味會點。所以夾左少少黎試,又幾好味,少少鮮甜既味甘,推介大家試下仲有另一個同事就叫左鐵板炸雞扒,配飯。店員拎過黎個時,個鐵板仲係好熱,不停有沙沙聲,同事話炸得好好食,個炸粉唔會好厚,雞肉都幾滑,同埋份量都岩岩好。但係我地坐個位既冷氣唔係好夠,keep 住有d 焗甘樣食野,下次有機會再去,睇下坐其他位會唔會冇甘焗先。。。

佢個lunch set 都有包湯或沙律,仲包埋野飲。

我地就揀左粟米忌廉湯,清清地,唔太濃。

2017-09-08