2016-08-30 218 views
係呢頭附近開左好多食店, 甜品舖亦有幾間選擇, 呢間外型咁優雅既甜品店, 似走法式女生路線, 係水晶燈底下食甜品, 會唔會更好味D呢?甜品選擇都唔少, 有窩夫, 厚多士, 綠茶, 法式蛋糕及飲品類, 今次試左呢2款 :友人係朱古力控, 見有呢款特濃朱古力慕絲 ($52), 當然發出心心眼, 賣相唔錯, 頂層係朱古力雪糕球, 味幾濃, 底層係朱古力慕絲, 質感香滑, 配以綿花糖一齊食, 雙重口感~另一款係香蕉吐司配雪糕($58), 可自選雪糕味, 我選左雲呢拿; 吐司已切成一粒粒, 方便進食, 只需用叉吉片香蕉及點少少雪糕及朱古力醬一齊放入口就可以, 岩晒我呢D懶人食! 多士粒好香脆, 份量足夠二人分享, 食晒岩岩好~此店收加一服務費, 可向店員要求暖水中和甜味, 聽住店內播放流行曲, 感覺都唔錯!

特濃朱古力慕絲
香蕉吐司配雪糕
$60 (Dinner)
  • 香蕉吐司配雪糕