2022-01-14
話說前幾日同男朋友去咗「南豐紗廠」行街,順便睇下附近有咩好食~見到有間Cafe嘅裝修唔錯,個Menu啲嘢食都好吸引,所以去咗試~ Cafe空間大,有唔少座位,裝修行簡約雲石風,白色雲石配少量植物,望落好有文青氣息,環境好清幽,坐得好舒服!非常適合休閒食個Brunch,飲杯咖啡hea下或者同朋友一齊聚會傾下計~ 🧡Croissant Lover($128)上到嚟擺盤超精緻,牛角包好鬆脆,中間夾咗大大隻軟殼蟹,軟殼蟹炸得好香脆,夾埋啲蛋液一齊食好好味! 🧡Shakshuka Lover($138)呢道菜個醬調味好特別,番茄醬酸酸甜甜好開胃,仲有淡淡嘅小茴香味,再加埋面頭嘅芝士,夾埋麵包一齊食,層次好豐富,個人好鐘意! 🧡忌廉湯(跟餐$Free)忌廉湯比較一般,落咗太多牛油,感覺太膩! 🧡Latte(跟餐$Free)跟餐嘅嘢飲嚟講算係好ok,比一般Cafe質素良好!咖啡味好香,易入口,好休閒feel! 🧡Flat White(跟餐$Free)同Latte質素相差唔遠,都好飲!
🧡Croissant Lover($128)
🧡Shakshuka Lover($138)
🧡忌廉湯(跟餐$Free)
忌廉湯比較一般,落咗太多牛油,感覺太膩!
🧡Latte(跟餐$Free)
🧡Flat White(跟餐$Free)
同Latte質素相差唔遠,都好飲!