2020-02-27 785 views
(相片=原圖)上海話謝謝儂就係謝謝你既意思,今晚睇MENU先知原來謝謝儂都係上海婆婆黎。ANYWAY, 元宵節唔知點解好想食上海菜 (本身都有諗過打邊爐,但係睇左最近既新聞真係唔夠膽)前菜先點一隻魚籽煙燻蛋$20 非常到味,煙燻味道極重,未咬,用鼻一聞,就知落足功夫!!!另外, 推薦!!!一定要叫蒜泥白肉卷,好食到決定每次都都要點!!!講到上海菜點會唔叫小籠包。『謝謝儂小籠包』$36 一上檯一定要熱辣辣咁食,用筷子夾住個頂,點一點醋,用匙更盛住,先咬開個頂,吸啖肉汁再咬落去。完美!!!我地比MENU張圖吸引,忍唔住叫埋『爆汁煎小包』$38其實就係一個係蒸食,一個係蒸食! 但我個人比較鍾意蒸果一款, 因為個皮好脆,內裡充滿勁熱肉汁,一脆一嫩口感好好。老公就同我相反,比較鍾意蒸。點都係,質素係高既~香薯辣子鮮雞$82勁重鍋氣,一上檯就聞到! 望下個色水, 炒得勁靚,雞既表面脆脆,內既肉係嫩滑,薯仔吸晒D辣味,好正。今晚我地唔係配飯食, 配安格斯肥牛炒粗麵$88。炒粗麵就不過不失啦。 下次同多D屋企人/朋友黎食,就可以叫多D送~店員服務好好,時不時留意你杯茶水,見你個杯差唔多無,就自動幫你斟
(相片=原圖)

另外, 推薦!!!
一定要叫蒜泥白肉卷,好食到決定每次都都要點!!!

講到上海菜點會唔叫小籠包。『謝謝儂小籠包』$36
我地比MENU張圖吸引,忍唔住叫埋『爆汁煎小包』$38

老公就同我相反,比較鍾意蒸。點都係,質素係高既~
香薯辣子鮮雞$82

店員服務好好,時不時留意你杯茶水,見你個杯差唔多無,就自動幫你斟,又有禮貌。
謝謝儂
地址:牛頭角牛頭角道77號淘大商場地下G143-162號舖