2019-05-06 227 views
一直陰晴不定,我地終於決定唔理天氣,去元朗hea遊同行農莊。元朗對我地黎講好似返左大陸咁,密度勁低。當中有個聚腳點係一大堆餐廳,咩菜式都有。而我地就揀左間舒服既黎嘆下。Lunch 有多種選擇,見有稀有既活鮑魚的料理,我表示真係好想試下,唔係成日有得食,老公拍板叫2人餐活鮑魚料理。有鮑魚,魚,牛,菜,多士,抄飯,蜆湯同甜品。溫室野菜沙律覺得個冰菜好爽好正。 澳洲活鮑魚廚師係你面前起殼,洗洗再煮。切片後,鮑魚本身已有咸味,唔駛加醬汁都勁鮮。白甘鯛廚師先用油獲炸左,再煎。個魚鱗勁脆。湯物加左蜆而煮成既湯,加左辣椒吊味。鹿兒島和牛厚燒我要左5成熟,老公試左7成熟。5成熟就juicy d, 嫰口d. 7成熟既肉味出d小食糖多士,加左白糖同牛油煎既。超正呀。抄飯食到呢度都幾飽,抄到粒粒分明。抄野菜我數到有好多種菜,十分新鮮健康。甜品有5種口味既雪糕同有牛奶奶酪。好有誠意。見到人地點左大蝦果款,蝦比人面更長。好想試下呀。。。。廚師十分好客,侍應也很勤快。泊車超方便。海鮮由水缸直接打撈十分新鮮。廁所裝飾亦都很精美。

溫室野菜沙律
覺得個冰菜好爽好正。

澳洲活鮑魚

白甘鯛
廚師先用油獲炸左,再煎。個魚鱗勁脆。

湯物
加左蜆而煮成既湯,加左辣椒吊味。

鹿兒島和牛厚燒

小食
糖多士,加左白糖同牛油煎既。超正呀。

抄飯
食到呢度都幾飽,抄到粒粒分明。

抄野菜
我數到有好多種菜,十分新鮮健康。

甜品
有5種口味既雪糕同有牛奶奶酪。好有誠意。

見到人地點左大蝦果款,蝦比人面更長。好想試下呀。。。。

• 白甘鯛
  • 澳洲活鮑魚