2017-11-25
今日同主子喺元朗千色行街,行到肚仔餓,費是行咁遠揾食就去咗西菁街,我想食中菜,我主子想食扒餐,好在經過見到依間餐廳中西合璧就解決我食飯嘅問題,yeah !見到間船長意法餐廳,佢裝修都得意咪行去望下個menu囉,價錢又唔算貴,選擇都吾少,就試下呢間拉~主食我地叫咗黑毛豬肉眼扒同澳洲T骨牛扒再加三樣小食,有蒜香牛柳粒,韓風芝士焗青口同蜜燒葡萄柚子雞翼。先上枱嘅係牛扒,非常多肉汁,又有咬口 ,合水準,跟餐配珍珠飯,以一人餐來講份量真心唔少。之後嚟嘅三樣小食都係水準之上,特別係個芝士焗青口,芝士份量足,芝士控一流,每隻都算夠大,好抵食。個柚子雞翼,半煎炸,好香脆,配上柚子蜜好惹味,酸酸甜甜效果,送飯一流黑毛豬等待係值得架,一共黎左兩塊黑毛豬嘅肉眼扒,一薄一厚切,薄個塊唔覺得有咩特別,相反塊厚切黑毛豬口感豐富,啖啖都係肉好好味,口感豐富,又吾覺得煮得好乾,不過整體好好👍🏻呢個價錢呢個味道,下次一定encore!