2023-04-06 371 views
聽講倆口小吃喺元朗成日好多人排隊,今日我去中環basehall反而唔多人,不過豬腩肉刈包已經售罄啦。聽講假日會多啲人,會再早啲賣晒。*韓式泡菜炸雞刈包 $68刈包鬆軟、微濕潤,好似一個好軟綿嘅饅頭,搽咗一層泡菜奶油芝士汁。炸雞外層炸到似鹽酥雞,肉質嫩、好juicy,撒啲辣粉,入面再包入泡菜梨片、京蔥、翠肉瓜絲。因為每一樣都好食,味道上又好夾,成個刈包都好好食!*套餐配炸番薯條及飲品 +$33番薯條厚切,薄薄一層麵衣炸到脆卜卜、熱辣辣、唔油膩,番薯味又非常重,而且每一條都有梅粉,好正。抹茶忌廉芝士壓餅 $45餅皮係抹茶味,微微煙韌,餡多嘅關係所以存在感相對低。餡料係抹茶忌廉芝士,切開立即爆餡,抹茶味非常濃厚,忌廉芝士嘅酸味微乎其微,但又唔會太甜。個人覺得冇刈包咁驚艷。
韓式泡菜炸雞刈包 $68
套餐配炸番薯條及飲品 +$33
炸番薯條
韓式泡菜炸雞刈包

抹茶忌廉芝士壓餅 $45
抹茶忌廉芝士壓餅
2023-03-21
$80 (Dinner)
炸番薯條
韓式泡菜炸雞刈包