今晚去咗元朗超出名嘅「好到底水餃麵家」試吓,老實講,呢間真係名副其實,平靚正又好味,啲麵同小食款款出色,食到滿足感爆棚!蝦子撈麵必點啦,呢碟算係佢哋嘅招牌作,麵條爽口彈牙,份量啱啱好,蝦子鋪滿成碟,入口鹹香惹味,每條麵都掛住蝦子嘅香味,無論你點幾餸,呢碟撈麵都唔會出錯。至於炸醬撈麵,肉醬甜中帶鹹,味道幾重口,但配埋啲麵嘅淡淡麥香又啱啱好,係另一種滿足。雲吞入面嘅蝦鮮甜爽口,啲豬肉比例啱啱好,咬落仲有啲汁流出嚟。至於水餃,大大粒好實淨,餡料有啲蔬菜嘅清甜味,夠新鮮又唔油膩。牛腩蘿蔔真心要推介,啲牛腩燜得夠腍,膠質滿滿,蘿蔔吸晒啲牛腩汁,入晒味,咬落仲係超軟熟,真係一碗湯飯嘅完美配搭。再嚟就係炸雲吞同炸鯪魚球,個人覺得呢兩樣係啲小食之王。炸雲吞外皮香脆薄身,啲餡料濃郁,一啖炸到酥酥脆脆嘅感覺真係爽。炸鯪魚球係出乎意料嘅好味,外層炸得金黃,內層魚肉嫩滑,配埋甜酸醬,係超吸引嘅地道滋味。整體嚟講,「好到底」嘅每樣食物都做得好用心,無論係主食定小食,味道都好有層次又好地道,價錢更加係平到笑,成餐飯都幾十蚊,性價比真係無得輸!元朗朋友如果未試過,或者鍾意港式麵食同水餃嘅話,一定要嚟踩一踩!