2024-10-26
簡聚𝘎𝘳𝘢𝘯𝘫𝘦𝘳𝘰ʕ•ᴥ•ʔ元朗小店ꨄꨄ以前喺西菁街嘅時候已經食佢,好開心,佢選擇喺安寧路重新開番🩷而家呢一種西餐小店越來越少晏晝會提供𝘴𝘦𝘵 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩,如果個餐本身係跟意粉,但係你又想食飯,其實你都可以同返佢講基本上佢都會轉俾你🥹而家去親呢啲小店,其實唔係單單淨係為咗食嘢,而係佢哋嘅人情味👍👍𝘓𝘶𝘯𝘤𝘩都會包咗餐湯同埋一杯飲品,通常都會係蘑菇湯,南瓜湯或者意大利菜湯🥣咁我就嗌咗個黑松露香煎帶子大蝦配意大利飯 $𝟙𝟜𝟠但由於我唔係好想食飯,所以我就將佢轉咗做意大利麵🥹🥹黑松露汁係完全掛哂係啲意粉到,夠哂𝘤𝘳𝘦𝘮𝘢𝘺 ,又吾重味精,起碼食完吾會口渴先🥹帶子煎得好香,金黃色,蝦都好新鮮🦐👍每次去親其實你都會見到老闆非常nice,所以佢應該都儲咗好多熟客仔🥹次次去親都係座無虛席👍
元朗小店ꨄꨄ
而家呢一種西餐小店越來越少
咁我就嗌咗個黑松露香煎帶子大蝦配意大利飯 $𝟙𝟜𝟠
但由於我唔係好想食飯,所以我就將佢轉咗做意大利麵🥹🥹