2023-12-19 42 views
今日喺元朗行吓行吓,就見到呢間個名勁搞笑嘅泰國餐廳叫做《泰瀾鑊》哈哈哈!好彩有入去試姐😌,就可以食到呢間咁高質嘅餐廳呀!😆🦐泰式炸蝦餅.蝦餅炸得脆脆,點埋泰式辣醬,勁有泰式風味!😼超爽脆,勁彈牙就係呢隻!🦞泰式生蝦刺身/8隻。平時去泰國餐廳都唔係好夠膽叫黎食,驚唔乾淨🙀!但係見呢間餐廳嘅裝修都幾衛生乾淨😬,一於叫黎試吓先😲!食完又真係冇肚痛喎😵!生蝦又爽又彈牙,勁有鮮味,點埋特製嘅泰式辣汁,超惹味,叫一碟不夠🫣,最後叫多八隻!😏🥦炒泰國椰苗(飛天). 炒泰國椰苗真係一道幾正嘅菜👍!首先,佢嘅色澤綠油油嘅,睇落去就新鮮吸引😍。入口時,椰苗嘅脆口感覺真係一流,完全唔會太硬或者太腍,炒得啱啱好👌。泰國椰苗本身嘅清新香甜味道喺烹調後仍然保留到,同埋佢哋炒嘅時候加入嘅泰式醬料,更加帶出椰苗嘅獨特風味🤤。跟住,佢嘅份量亦都控制得好好,食起上嚟唔會太少,亦都唔會食到一個飽;正正好好咁對得住價錢😌。我真心推介呢道炒泰國椰苗,唔單止係因為佢嘅味道好,仲因為食咗之後覺得好健康,係一種可以放心享受嘅靚菜🥳。下次食飯,記得一試,保證唔會失望!🦀椒鹽蒜香軟殼蟹。係我超鍾意食嘅軟殼蟹啊😳,軟殼蟹炸到脆脆,外皮唔會
🦀椒鹽蒜香軟殼蟹。係我超鍾意食嘅軟殼蟹啊😳,軟殼蟹炸到脆脆,外皮唔會整到好淋,有啲餐廳唔知點解整到軟殼蟹真係勁軟!但係呢度就冇問題啦!😤亦都唔會太多炸粉!勁好食,配埋椒鹽,真係惹味十足舔舔脷!🤣