2020-12-20 197 views
足料雞粥作為大西北人,每次經過又新街都見到呢間野好多人食。餐廳主打食煲仔雞粥,冬天甘凍我都趁得閒去試下呢間煲仔粥😛貴妃雞粥煲仔上好有feel,雞件份量唔孤寒!Size都大,我個碗好好彩有雞髀添😂,肉質嫩滑吾鞋,有些少酒香味,因為用煲仔嘅關係,成碗粥保溫較好,冬天食真心正😍Xo醬蘿蔔糕蘿蔔糕炸得好脆,撈埋XO醬食都不錯🤫炸大豬大腸外面好酥脆,入邊煙un ,而且肥同瘦部位都有,店家仲有酸梅汁🙏,必點之選😂🙋‍♀️:水準之上粥品店,亦難怪佢咁多人流,我晏晝2:00非食飯時間都好full。🤫😳屹立喺元朗咁耐,舊店亦擴張要埋隔離個舖位都真係唔簡單嘅,有興趣行開元朗都可以去試吓❤️📍新記煲仔雞粥 (元朗)元朗又新街60號地下D2號舖
足料雞粥

貴妃雞粥

Xo醬蘿蔔糕
蘿蔔糕炸得好脆,撈埋XO醬食都不錯🤫

炸大豬

📍新記煲仔雞粥 (元朗)
元朗又新街60號地下D2號舖