2024-04-30
元朗美食之國今日再闖入嚟,朋友話有間抵食嘅日本餐廳要我一定要食。時間尚早,仲有位子唔洗等。但到7點後就滿座了餐廳有刺身、壽司、日式拉麵烏冬外,仲有啲串燒小食。兩個女仔食得唔多就嚟個輕食先🤭佢哋有個超低優惠,分享&留言專頁有啲食物可享低至半價🤙🏻煮活蜆$70佢有4個煮法,我哋保守派揀咗清酒煮。湯底清清哋,有酒香味,唔會太濃烈。驚喜地!!蜆肉大大粒好飽滿,仲要無沙 老seafood必叫🤘🏻🤘🏻燒象拔蚌$50燒蟶子$50@1大鄉里好少見燒象拔蚌,真係要試。隻隻海鮮都厚肉 啖啖肉😋揀咗蒜蓉辣燒,海鮮燒得剛好,仲有汁,蒜蓉香又辣辣哋幾頂癮,夠味。招牌雞翼串$26燒火雞腎串$26厚燒牛舌$36燒安格斯牛肉串$50雞翼外皮燒得好脆,咬落去juicy,合格的雞翼火雞腎比一般腎都厚身又大嚿,燒嘅時間再耐啲易過熟又韌。呢到控制火候係剛好,略嫌唔太夠味,重多少少會開心啲牛舌厚切得來又淋,配埋檸檬汁十分夾,又解膩。相反牛肉串對比其他串燒有失色了😞先讚燒牛肉保留肉汁,又香,但味道上無乜味…四品刺身盛合$200鮮帶子刺身6片$44四品是有活赤貝、三文魚、北寄貝、甜蝦刺身睇落幾靚仔,厚身👍🏻 活赤貝比較少見,就嗌嚟
佢哋有個超低優惠,分享&留言專頁有啲食物可享低至半價🤙🏻
煮活蜆$70
燒象拔蚌$50
燒蟶子$50@1
大鄉里好少見燒象拔蚌,真係要試。
招牌雞翼串$26
燒火雞腎串$26
厚燒牛舌$36
燒安格斯牛肉串$50
雞翼外皮燒得好脆,咬落去juicy,合格的雞翼
牛舌厚切得來又淋,配埋檸檬汁十分夾,又解膩。
相反牛肉串對比其他串燒有失色了😞
先讚燒牛肉保留肉汁,又香,但味道上無乜味…
四品刺身盛合$200
鮮帶子刺身6片$44
四品是有活赤貝、三文魚、北寄貝、甜蝦
刺身睇落幾靚仔,厚身👍🏻 活赤貝比較少見,就嗌嚟試吓。幾鮮甜☺️ 呢個價錢有呢個質素 ,唔錯
活乳酸奇異果沙冰芝士奶蓋$60
一嚟到,哇好大杯😱 兩個人飲都飲唔晒。味道就係小朋友的味道😂奇異果味就飲唔到
整體呢個價錢唔錯,大件又抵食。聽講餐廳開到凌晨1點幾,又多個食宵夜之地😛