2024-05-27
武士食評📍 元朗裕榮徑11號好旺大廈地下6號舖🧡食物餐前會有個味增湯~🦈 武士之魂刺身盛+牡丹蝦刺身 $438+$48如果想食幾種唔同刺身,而且兩個人嚟嘅話,揀呢個就啱,每款刺身都有兩件👍🏻有齊丼飯、吞拿魚大腹、北海道海膽、赤身、油甘魚、真鯛、帶子、赤貝,我哋加錢嗌咗個牡丹蝦,我媽超感動咁話終於食到唔腥嘅赤貝🤣勁爽彈勁鮮甜~丼飯上面有魚子、三文魚粒同吞拿魚粒,成個勁豐富,而且樣樣都好新鮮,我就最鍾意海膽,真係好鮮甜好新鮮~🐟 蒲燒鰻魚丼 $88意外地幾大盒,鰻魚非常肥厚,極度鮮嫩軟熟,勁香油脂味,醬汁味道好夠,撈住好有黏性而粒粒分明嘅飯,超好食!😋隔離擺住啲黃蘿蔔,酸酸甜甜,好解膩好正~🍣 火炙三文魚壽司 $16 & 火炙帝皇蟹棒壽司 $14三文魚好厚切,表面輕輕炙燒,帶出魚油香味,入面仲保留住魚生嘅口感,超厚超滿足😇飯唔會太散又唔會太實,啱啱好~蟹棒好長好大條,非常鮮甜好香,絲絲分明,好襯蛋黃醬嘅味道~🥰🍤 日本海膽流心忌廉餅 $28微微嘅海膽甜味,加上好濃厚嘅忌廉,真係一咬就爆漿,炸衣勁脆,入面又好順滑,口感好正🤤雖然炸嘢要趁熱食,但係一定要小心,入面勁熱,一唔小心就會好似我咁辣到
📍 元朗裕榮徑11號好旺大廈地下6號舖
🧡食物
餐前會有個味增湯~
🦈 武士之魂刺身盛+牡丹蝦刺身 $438+$48
🐟 蒲燒鰻魚丼 $88
🍣 火炙三文魚壽司 $16 & 火炙帝皇蟹棒壽司 $14
🍤 日本海膽流心忌廉餅 $28
微微嘅海膽甜味,加上好濃厚嘅忌廉,真係一咬就爆漿,炸衣勁脆,入面又好順滑,口感好正🤤雖然炸嘢要趁熱食,但係一定要小心,入面勁熱,一唔小心就會好似我咁辣到口TT
🍡 雞軟骨串 $28 & 波板豚腩串 $36
雞軟骨好脆好香!勁想嚟杯酒🤣波板豚腩串可以想像成拉麵嗰種叉燒,搽上甜甜地嘅醬汁攞去燒,火候啱啱好好正好香~我阿媽最鍾意呢道~