2017-11-02 107 views
一間元朗新開嘅泰國菜,地點方便喺元朗廣場對面,一入到餐廳長長方方,店內擺設都係一啲泰國畫像,放着泰文歌,簡單木枱,但裝潢未見得特別,略為有點擠迫,食客唔多。👌🏾好啦~ 首先,黎到泰國餐廳必點既冬陰公湯,用左多香料去煮成,入口香濃,辣道十足,比起泰國飲既冬蔭公湯仲要辣,老闆應該係為咗迎合香港人口味,但建議怕辣朋友可以點其他湯黎飲蒜蓉包,試過之後重點推介👍🏾👍🏾程長方條型,塗上牛油黎炸過,外脆內軟,連我本人唔太中意食面包都食多左幾件👍🏾然後當然唔少得配上咖哩,但咖哩味道略有少許濃然後再黎個泰式生菜包,配料十足,而且香料味道好重,真材實料。飲品就點左最近人氣熱賣既碟豆花青檸梳打,賣相好靚,但飲落碟豆花香味一般,無太大驚喜。