2021-09-10 36 views
食過十三少既朋友仔都應該知淨係得香港仔先有😲近兩三星期終於喺元朗開分店啦👏🏻元朗人又有口福:2人套餐$338 (涼菜、主菜、小菜、白飯)🍴十三少酸菜魚🌶🐟一上枱店員建議我地先飲湯後食魚😀味道濃郁,酸辣適中,唔會搶左魚嘅鮮味👍🏻酸菜魚份量好多,全部都無骨又超滑😍可以大啖食!仲有大量酸菜、菇、萵筍,超足料,好滿足🤤🍴青瓜🥒青口夠爽口,落左大量蒜粒🧄拌勻好正,開胃一流🍴乾煸四季豆🌱四季豆炒得好乾身,不會太油膩,香同辣方面都做得岩岩好,送飯最好不過🤪🍴口水雞🌶🐔呢個就無咩特別,雖然睇到好多紅油,但係唔係好辣🤣略嫌唔夠麻同唔夠入味,肉質亦不算特別嫩滑🤫🍴紅糖糍粑🫔 (套餐+ $28)即叫即做,外皮沾滿黃豆粉,一咬開香脆既外皮後裏面好軟糯😋點埋紅糖就perfect🤩食飽都可以食哂總括來講,以元朗既川菜店,佢都算係數一數二好食😋環境又舒適,每枱都有適當距離👍🏻店員亦都好主動行過來幫我地斟水,上甜品之前又會先清潔枱面同埋換過一隻新碟比我地,服務態度💯上菜速度都好快!可能依家新開張,食完仲送$30 coupon下次可以用😝大家仲等咩,快啲行動😌🤙🏽📍 十三少 (元朗)元朗又新街56號置富中心地下1-3號

2人套餐$338 (涼菜、主菜、小菜、白飯)

🍴十三少酸菜魚🌶🐟

🍴青瓜🥒
青口夠爽口,落左大量蒜粒🧄拌勻好正,開胃一流

🍴乾煸四季豆🌱

🍴口水雞🌶🐔

🍴紅糖糍粑🫔 (套餐+ $28)

總括來講,以元朗既川菜店,佢都算係數一數二好食😋

📍 十三少 (元朗)
元朗又新街56號置富中心地下1-3號舖

2021-09-04
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)