2024-07-16
元朗日式燒鳥稀有部位~第一次黎到呢間居酒屋,所有關於雞既稀有部位,你想像得到,想像唔到既部位都可以食到🤣 雞掌心、雞冠、雞提燈、心血管、甲狀腺…如果唔想諗食咩,可以揀廚師發辨,價錢都合理,Staff 會同你傾下計,感覺好似朋友!不過地方唔係太大,坐吧檯會感覺有D人迫人咁。食左太多野了,講D 有印象既:🌟$42雞蠔肉 | 雞髀厚肉位置,好彈牙🌟$58 提燈 | 由卵巢、輸卵管連接未孵化的蛋,一定要一啖食!蛋黃仲係流心🌟$32 雞冠 | 燒完有D似雞皮,脆脆地🌟$32 掌心 | 有雞軟骨的爽脆,又有D煙韌,多重口感🌟$52 白鱔 | 唔洗講,皮脆肉彈牙,必食🌟$32 心血管 | 好有彈性,烤過之後有D酥脆🌟$32 甲狀腺 | 粉粉地,個人鐘意爽D既野🌟$34自家免治雞肉棒 |感覺軟骨唔夠多,如果多D 會好食D🌟$68 燒蟶子皇 | 岩岩好,好鮮甜🌟$58 雞湯烏冬 | 烏冬好特別係一大塊的,不過湯底比較淡!🌟$58 乳鴿脾 | 你以為得個脾,其實都好多肉,燒得岩岩好,皮脆肉嫩下次會再黎食!~🏠店名:鳥捌 Torihachi🚘地址:元朗教育路146號興業樓地下1號舖
食左太多野了,講D 有印象既:
🌟$42雞蠔肉 | 雞髀厚肉位置,好彈牙
🌟$32 雞冠 | 燒完有D似雞皮,脆脆地
🌟$32 掌心 | 有雞軟骨的爽脆,又有D煙韌,多重口感
🌟$52 白鱔 | 唔洗講,皮脆肉彈牙,必食
🌟$32 心血管 | 好有彈性,烤過之後有D酥脆
🌟$32 甲狀腺 | 粉粉地,個人鐘意爽D既野
🌟$68 燒蟶子皇 | 岩岩好,好鮮甜
下次會再黎食!~
🏠店名:鳥捌 Torihachi
🚘地址:元朗教育路146號興業樓地下1號舖