2021-11-26 543 views
YOHO嘅餐廳都非常有質素,呢間地鋪居酒屋門口唔大,但入到去真係別有洞天,平時行過隔住玻璃都覺得呢間鋪裝修真係不得了,真係入到去好似去咗日本街頭咁😭每個位都係打卡位!呢晚我最滿意係個服務,俾我見識到咩叫專業嘅服務,經理由一入門口就俾個最靚景嘅位我地,然後又話今日天氣凍,會推介啲食完暖胃嘅菜式俾我地,真係好貼心。飲咗壺水果茶,真係幾驚艷,無諗過原來可以好飲過出面嘅所謂手搖水果茶鋪頭,唔單止水果新鮮,原來連個茶底都係用雪梨茶煲出黎!正🤤之後有油甘魚吞拿魚蓉卷。賣相擺盤都非常不錯!師傅手藝都好高,加咗嘅配茶同topping都令到口感同味道層次更豐富,又唔會掩蓋咗刺身嘅鮮甜!🤩燒鮑魚。燒鮑魚真係超好味😋😋😋上枱已經聞到香味,鮑魚非常新鮮,只需少少鹽粒調味已夠。而且火喉控制得好好,鮑魚切塊後入口仍然都係咁嫩,完全唔怕變橡筋👍👍燒羊鞍。其實係街到食羊鞍都食到怕,好多時都係極騷、肉又鞋又乾,但係呢度真係燒得好有水準,亦食得出來貨已經係靚啲嘅羊!值得一試!😆之後就係令我地暖笠笠嘅鍋飯同埋湯。生薑豚肉鍋飯食到飯焦係基本,講真佢造型唔fancy,唔係將肉推到成座山咁高,但係佢勝在內涵,一杯嘅鍋飯嘅醬汁真係
每個位都係打卡位!

之後就係令我地暖笠笠嘅鍋飯同埋湯。

生薑豚肉鍋飯
食到飯焦係基本,講真佢造型唔fancy,唔係將肉推到成座山咁高,但係佢勝在內涵,一杯嘅鍋飯嘅醬汁真係世一💛 愈食愈好食,仲要食完唔會口渴,真係估唔到我地兩個人都食得完咁大鍋飯!

蟹肉柚子湯
與其話呢鍋係湯,不如話係蟹肉柚子蛋羹!真係料多過湯,蟹肉都唔係流㗎!除咗強香、蟹鮮之外仲有好濃嘅胡椒味,飲完成個人都暖哂!

食完真係暖住咁出去,非常滿足嘅一餐!另外再讚一次服務真係一流,每個侍應都好留意我地嘅需要,而且真係會介紹每道菜嘅特色之處,推薦俾各位❣️