2023-12-20
同朋友食完呢間泰菜「泰瀾鑊」,立即bookmarked🔖,下次會再黎食。首先,餐廳裝飾簡潔、環境舒適,而且店員態度超好,最重要佢有架大tuk tuk 令人猶如置身於泰國之中😍🍗泰鑊小食拼盤🍢個小食拼盤都幾抵食,款式多有春卷+蝦餅+魚餅+雞丸+雞翼。一個字「正」!炸物同雞翼既香味令人食唔停口,超啱同朋友邊飲邊食邊傾偈💬!🍊 柚子鮮蝦沙律🥗喺呢度試咗柚子鮮蝦沙律🥗,真係要讚佢幾句!首先柚子嘅清新香氣已經令人垂涎三尺😋,配上鮮蝦嘅Q彈口感,簡直就係一個完美嘅組合。柚子嘅微微苦味同鮮蝦嘅甜味交織喺一齊,係味蕾上帶嚟咗非常獨特嘅享受。沙律嘅調味汁都做得好好,唔會太酸亦唔會遮蓋咗食材原本嘅味道,仲好清爽,食完之後感覺唔會好too much🌿。呢個沙律仲加咗啲蔬菜同水果啲色彩繽紛🌈,唔單止吸引眼球,每一啖都食到唔同嘅口感同層次。真係要推薦俾想嘗試啲新鮮同健康食物嘅朋友㗎!總之,柚子鮮蝦沙律真係一個有創意又美味嘅選擇👍🏻!🍞 金磚蒜蓉多士🥪多士外脆內軟,金黃色澤誘人。蒜蓉味足,香氣又濃郁,咬落仲「索索聲」令人流哂口水😈🌶️ 馬拉盞炒芥蘭🥬芥蘭新鮮翠綠,馬拉盞辣味十足,令到成個炒芥蘭非常惹味,炒芥蘭,口感
個小食拼盤都幾抵食,款式多有春卷+蝦餅+魚餅+雞丸+雞翼。一個字「正」!炸物同雞翼既香味令人食唔停口,超啱同朋友邊飲邊食邊傾偈💬! 🍊 柚子鮮蝦沙律🥗
喺呢度試咗柚子鮮蝦沙律🥗,真係要讚佢幾句!首先柚子嘅清新香氣已經令人垂涎三尺😋,配上鮮蝦嘅Q彈口感,簡直就係一個完美嘅組合。柚子嘅微微苦味同鮮蝦嘅甜味交織喺一齊,係味蕾上帶嚟咗非常獨特嘅享受。沙律嘅調味汁都做得好好,唔會太酸亦唔會遮蓋咗食材原本嘅味道,仲好清爽,食完之後感覺唔會好too much🌿。呢個沙律仲加咗啲蔬菜同水果啲色彩繽紛🌈,唔單止吸引眼球,每一啖都食到唔同嘅口感同層次。真係要推薦俾想嘗試啲新鮮同健康食物嘅朋友㗎!總之,柚子鮮蝦沙律真係一個有創意又美味嘅選擇👍🏻! 🍞 金磚蒜蓉多士🥪
多士外脆內軟,金黃色澤誘人。蒜蓉味足,香氣又濃郁,咬落仲「索索聲」令人流哂口水😈 🌶️ 馬拉盞炒芥蘭🥬
芥蘭新鮮翠綠,馬拉盞辣味十足,令到成個炒芥蘭非常惹味,炒芥蘭,口感又爽脆,越食越上癮😋
食物份量都不少,所以我地食到超飽超滿足💯