2024-11-16
呢間YAKINIKU KAKURA係好多唔同地方都有分店, 食過幾間既食物水準都係一致地好, 所以回頭率超高, 今次同友人黎食DINNER, 燒肉既價錢同質素係成正比的必點一定係呢個大判燒!! 超大塊既和牛西冷, 係影完靚靚相之後店員就問想要幾成熟, 就幫我地燒火光紅紅, 都要D技術先燒得好, 個人感覺係生一點會好食D, 牛味加上牛脂既香味, 成件事冇得彈, 加上日本生蛋增強個嫩滑既口感, 成件事係勁舒服黑毛和牛腹前小排呢個質素超級高!! 基本上每一塊都入口即溶, 我鐘意燒到少少脆既口感, 油光滿滿, 一入口加上一口飯真係無得頂牛舌牛舌都係厚切既好食D, 不過呢個薄薄的口感會差左但係味道會更入味生菜份量都幾多, 包住肉食會解油脂感必點呢個紫菜飯!! 撈埋生蛋食無得頂雞脛柳勁香口, 味道唔重但係點埋佢比既醬汁係超好味的!!
黑毛和牛腹前小排 呢個質素超級高!! 基本上每一塊都入口即溶, 我鐘意燒到少少脆既口感, 油光滿滿, 一入口加上一口飯真係無得頂
牛舌 牛舌都係厚切既好食D, 不過呢個薄薄的口感會差左但係味道會更入味 生菜份量都幾多, 包住肉食會解油脂感 必點呢個紫菜飯!! 撈埋生蛋食無得頂 雞脛柳勁香口, 味道唔重但係點埋佢比既醬汁係超好味的!!