超抵食!與眾不同的「魚眾不同」酸菜魚!天時越來越熱容易無胃口,想食「重口味」少少嘅嘢,酸菜魚一定唔可以錯過啦!酸酸辣辣十分開胃!😉我同朋友都係十分鐘意食酸菜魚,今日特登入元朗嚟食呢間酸菜魚。🐟魚眾不同 係同事推薦嘅,酸菜魚十分出色,咁我哋就試下酸菜魚到底有幾與眾不同啦!😝餐廳環境唔錯,乾淨闊落,坐落都幾舒服,仲有二樓。Menu見到都有好多唔同嘅菜式,每一款都好吸引😍見到一人份量系列,有一款主題+湯底+贈送兩款美食+贈送一款主食,好豐富。仲有辣同唔辣可以揀,就算食唔到辣都可以食到酸菜魚!😊🐟鱸魚片+老壇酸菜湯+白蘿蔔+黑木耳酸菜魚真係好大碟呀!有辣椒與花椒等辛香料,辣度適中,唔會辣到食唔到😄最緊要係份量十足呀!!除咗有鱸魚片同酸菜之外,仲有其他配菜,白蘿蔔好腍,黑木耳爽口,裡面仲有萵筍爐魚片魚肉十分嫩滑,而且幾乎食唔到魚骨,亦完全沒有魚腥味酸菜魚一定要飲酸菜高湯,又酸又辣亦飲到鮮甜滋味,好好味呀!😆🌶️山城毛血旺+萵筍+金針菇除咗酸菜魚之外,毛血旺亦都係特色川菜之一,毛血旺份量都好多!😱係麻辣口味,辣度會比酸菜魚再辣少少裡面有大大塊又爽口嘅毛肚、嫩滑鴨血、芽菜、肉腸,加埋送嘅萵筍同金針菇,
超抵食!與眾不同的「魚眾不同」酸菜魚!

🐟鱸魚片+老壇酸菜湯+白蘿蔔+黑木耳
爐魚片魚肉十分嫩滑,而且幾乎食唔到魚骨,亦完全沒有魚腥味

🌶️山城毛血旺+萵筍+金針菇
裡面有大大塊又爽口嘅毛肚、嫩滑鴨血、芽菜、肉腸,加埋送嘅萵筍同金針菇,份量大都真係非常驚訝呀!!😁

主食我哋都揀咗薯粉,爽口彈牙,一大碗我哋都食唔嗮😂Staff姨姨好nice,會同我哋推介邊啲好食,揀嘅酸菜魚同毛血旺我哋都覺得十分美味😋係好滿足嘅一餐,值得下次再嚟試!😍