2024-02-02 1887 views
最近放工返屋企經過元朗有間隱世餐廳,成日好多人排隊好高人氣,裝修又靚,特登叫埋好閨蜜一齊去試吓👯‍♀️入到去見到架tuk tuk好有泰國feel,閨蜜已經好鍾意💛先嚟個炒飛天泰國椰苗🥬,幼嫩椰子苗,脆嫩帶有椰香味。閨蜜表示好喜歡,帶有些少辣味同埋蒜香,十分開胃同惹味💙跟住食返幾隻泰式生蝦刺身🦐好有心思,每隻生蝦刺身都有隻杯盛載住,連埋非常豐富嘅泰式醬汁,食到停唔到口❤️再食埋酸辣青芒絲沙律🥗分量好足,好欣賞佢將所有材料切成一條條,非常易入口,邊食沙律邊同閨蜜傾偈,一大享受💚最後仲有泰式燒安格斯牛小排🥩,今次食完泰式燒安格斯牛小排🥩,真係令人驚喜連連🎉。第一啖咬落去牛肉嘅質感即時俘虜住我嘅味蕾😲,外皮烤得啱啱好,保留咗牛肉嘅原汁原味,同時帶滿濃郁嘅炭香味。牛小排嘅每一片都厚切得恰到好處,咬落去彈牙之餘,又不失嫩滑,肉汁豐富得黎唔會過於肥膩。辣度方面,泰式香料嘅使用就更加係功夫之作👏。辣椒、香茅同青檸嘅味道交織在一起,形成一個又鮮又辣但又不會蓋過牛肉原味嘅完美平衡。擺喺碟邊嘅青木瓜絲清新爽口,加上隻酸辣醬汁🌶️仲可以隨意點添,令人食指大動🍽️。而且份量調配得啱啱好,食完之後唔會覺得太餓或太飽,真係
最後仲有泰式燒安格斯牛小排🥩,今次食完泰式燒安格斯牛小排🥩,真係令人驚喜連連🎉。第一啖咬落去牛肉嘅質感即時俘虜住我嘅味蕾😲,外皮烤得啱啱好,保留咗牛肉嘅原汁原味,同時帶滿濃郁嘅炭香味。牛小排嘅每一片都厚切得恰到好處,咬落去彈牙之餘,又不失嫩滑,肉汁豐富得黎唔會過於肥膩。辣度方面,泰式香料嘅使用就更加係功夫之作👏。辣椒、香茅同青檸嘅味道交織在一起,形成一個又鮮又辣但又不會蓋過牛肉原味嘅完美平衡。擺喺碟邊嘅青木瓜絲清新爽口,加上隻酸辣醬汁🌶️仲可以隨意點添,令人食指大動🍽️。而且份量調配得啱啱好,食完之後唔會覺得太餓或太飽,真係食客嘅福音。人地講食物可以是視覺同味覺嘅雙重享受,呢碟牛小排確實做到。色香味俱全,既登台有型,又實在夠味,絕對係款值得推介嘅佳餚👍。總括黎講,呢次食泰式燒安格斯牛小排嘅體驗絕對令人回味無窮💭,值得再嚟幾次🔁!

好有心思設計又靚既餐廳,所以好多人排隊,建議各位如果要食盡早book位,因為真係好多人🔥