3 day(s) ago
通常d寶藏小店都係隱藏喺後街小巷,今日就響後巷搵到一間食日式湯麵,丼飯,沙律嘅用心小店。一間舖頭嘅嘢食唔一定要多,最緊要精!佢主打係賣三款🌟自家制湯底嘅湯麵 。我同朋友分別試咗兩款唔同嘅湯底。鮮蝦味噌湯🍜蟹肉海老🍤配讚岐烏冬$78💫湯底: 味噌湯唔會咸,好有蝦味,而且湯底好香有日本拉麵嘅感覺,最重要係食完唔會口渴,擺脫一貫對日式拉麵食完會口渴嘅想法。💫讚岐烏冬: 浸落湯底好入味,口感煙韌。💫大蝦爽口 配料好豐富👉🏼有虎蝦、蟹肉、鳴門卷、味付筍片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥。壽喜燒湯底🍜麵麵俱到-麵全食 🍲配香港傳統手工蛋麵$88💫湯底:係用骨湯做base去煲,味道少甜,咸度適中。💫香港傳統手工蛋麵: 係傳統港式麵,好彈牙,有蛋香味,而且麵質好滑。💫麵全食配料豐富 👉🏼牛肋條唔會太冧太軔、豚軟骨炆得好冧、豬皮脆脆、虎蝦、蟹肉、鳴門卷、味付筍片、蔥花、紫菜絲、芝麻、炸乾蔥。😋加$20套餐好抵食👍有唐揚炸雞+飲品。🐔小食: 燒汁雞皮餃子$38好特別,之前未食過,雞皮炸好脆,包住爆汁豬肉餡,而且有5件,值得一試。❤️整體價錢良心,用料用心嘅寶藏小店✏️穿著校服於6點前惠顧可享9折優惠💕全日堂食免加
一間舖頭嘅嘢食唔一定要多,最緊要精!
佢主打係賣三款🌟自家制湯底嘅湯麵 。
我同朋友分別試咗兩款唔同嘅湯底。
鮮蝦味噌湯
🍜蟹肉海老🍤配讚岐烏冬$78
💫讚岐烏冬: 浸落湯底好入味,口感煙韌。
壽喜燒湯底
🍜麵麵俱到-麵全食 🍲配香港傳統手工蛋麵$88
💫湯底:係用骨湯做base去煲,味道少甜,咸度適中。
😋加$20套餐好抵食👍有唐揚炸雞+飲品。
🐔小食: 燒汁雞皮餃子$38
❤️整體價錢良心,用料用心嘅寶藏小店
✏️穿著校服於6點前惠顧可享9折優惠
💕全日堂食免加一