2021-10-16 128 views
每次經過呢間omakase都覺得裝修得好靚好有日本風味🎏 今次終於試咗佢哋嘅dinner🤣Omakase ($1600)一共有20品 包左前菜 刺身 小食 壽司🍣 湯 同埋甜品🍧其中最特別好回味嘅有以下呢幾樣😍▫️剝皮魚+魚肝魚肉味較淡嘅剝皮魚 加埋一小份肝臟係上面 更能突顯其鮮味🐟▪️北海道根室紫海膽海膽十分新鮮 鮮味突出 完全冇腥味🤤▫️北海道粒貝肉質纖細幼嫩帶咬口 味道爽口清甜 帶有淡淡嘅海水味 再加上表面嘅竹炭鹽 令味道有所提升🐚▪️熟成野生大拖羅 岩手縣大船渡嘅33日熟成野生大拖羅 魚味香濃 脂肪分佈平均 一食落口就充滿魚油脂嘅甘香 入口即溶🤤▫️春子鯛獨突嘅淺粉紅色嘅魚皮加上白色魚肉 係做壽司前先浸喺食用醋中 帶有淡淡的醋味 魚肉肉質軟身🐠

Omakase ($1600)

▫️剝皮魚+魚肝
魚肉味較淡嘅剝皮魚 加埋一小份肝臟係上面 更能突顯其鮮味🐟