有咩開心得過得放工食下小菜,飲下啤酒,吹下水我意外發掘到元朗巷仔入面,有間大排檔好夜都仲好多人原來營業時間係到4am!呢間大排檔設有樓上座位,有冷氣,有多款小菜,海鮮,肉類供選擇。🐔招牌雞招牌炭火靚雞,係用大瓦缸高溫碳即燒 $198好有噱頭,值得一試招牌燒炭火雞 - 外皮香酥,肉質鮮嫩大大隻直立雞燒好左,外表呈現出誘人的金黃色澤職員會細心把雞切件,經過烘烤後,雞皮變得酥脆可口。輕輕一咬,外皮係脆脆聲響,燒完既能保持肉汁,又帶鮮嫩雞肉唔會過於油膩,反而有一股淡淡的煙燻香氣,令人回味無窮仲有手套提供,非常細心香口野亦係我至愛🌀 金蒜一字骨 $108 見到都流曬口水,整盤鋪滿咗金黃色嘅蒜頭粒,香氣撲鼻骨頭&肉質比例恰到好處,厚實多汁的肉咬落去彈牙,仲有炸到卜卜脆嘅蒜頭粒,香脆可口配上冰涼啤酒,可以將油膩感減低🦑 黃金系列鮮魷 $158鮮魷味道鮮嫩肉質彈牙。濃厚的蛋黃香氣與魷魚的鮮味相互相配合,鹹蛋黃香令整道菜提升了層次,令人垂涎欲滴魷魚Q彈唔會過韌,咬時鹹蛋黃在口中融化,好滋味!檸檬葉啫白鱔煲$188呢個鱔煲一定要點,無論香氣或口感都令我驚艷熱辣辣上枱,係你面前炒呀炒,香噴噴呢個啫啫煲嘅亮點
有咩開心得過得放工食下小菜,飲下啤酒,吹下水
我意外發掘到元朗巷仔入面,有間大排檔好夜都仲好多人
原來營業時間係到4am!

🐔招牌雞
招牌炭火靚雞,係用大瓦缸高溫碳即燒 $198
好有噱頭,值得一試
招牌燒炭火雞 - 外皮香酥,肉質鮮嫩
大大隻直立雞燒好左,外表呈現出誘人的金黃色澤
雞肉唔會過於油膩,反而有一股淡淡的煙燻香氣,令人回味無窮
仲有手套提供,非常細心

香口野亦係我至愛
🌀 金蒜一字骨 $108
見到都流曬口水,整盤鋪滿咗金黃色嘅蒜頭粒,香氣撲鼻
配上冰涼啤酒,可以將油膩感減低

🦑 黃金系列鮮魷 $158
魷魚Q彈唔會過韌,咬時鹹蛋黃在口中融化,好滋味!

檸檬葉啫白鱔煲$188
呢個鱔煲一定要點,無論香氣或口感都令我驚艷
熱辣辣上枱,係你面前炒呀炒,香噴噴
呢個啫啫煲嘅亮點係檸檬葉香氣,仲有好多調味配料,好似有蒜頭粒,大蔥,洋蔥,燈籠椒,個味道好泰式風情
白鱔的鮮甜與檸檬葉的清香相互交融,係極致的享受
白鱔肉質鮮嫩多汁,食落啖啖肉,而且份量好多,忍唔住食完一嚿又一嚿
2024-08-10
  • 招牌即燒炭火靚雞