2024-12-11 102 views
🍽 一番日本料理📍元朗教育路29號地下C號舖用得日文🇯🇵「一番(最好的)」做店名嘅鋪頭,一定有佢過人之處😎,臨近聖誕,雖然已經plan咗去日本做美食家😚,都係忍唔住要過住刺身癮先😈,號稱第一嘅日本料理究竟有幾勁,試過先知🏃🏻。~大盛刺身🥢🐟(60片)一番震撼🎊,齋望都覺得吸引,種類應有盡有,我心目中排第一🤤嘅應該係日本甲紋魷魚,上面鋪有三文魚籽,入口除咗有魷魚刺身嘅爽滑,仲有魚籽嘅海鹹味配搭,當然魚生都好多款,款款都好新鮮,樣樣都有6片,大滿足!唔單止過足口癮,質素都唔係隨便👏🏻。~巨型鰻魚丼一番巨型💯,條鰻魚仲長過手掌,肥美到不得了💪🏻,一切開啲鰻魚汁喺肉入邊滲出嚟,配埋粒粒分明嘅珍珠飯,咁巨型嘅鰻魚丼先88蚊😳,仲有碗面豉湯送,不過聽聞呢個優惠今個月最後啦😯!~喳喳仲有晚市堂食優惠,送嘢飲又送糖水,店員話夏天通常送雪糕,呢排有啲凍就轉咗暖粒粒嘅喳喳🤩,有啲椰香味,一番暖心💕!大家成日都話食刺身不如去日本食✈️,不過我都真心讚賞本地嘅鋪頭同佢哋啲師傅😊,一直堅持提供高質又抵食嘅直送食材,呢個先係「一番」心意🥰!真心推薦俾大家
🍽 一番日本料理
📍元朗教育路29號地下C號舖

~大盛刺身🥢🐟(60片)

~巨型鰻魚丼

~喳喳