2022-08-08
海膽墨魚剌身 $118嫩中帶脆,味道清淡,帶有一種獨特的鮮味,咬勁十足,鮮甜而爽口!師傅仲俾咗一款海膽蛋黃醬油俾我哋試,味道更上一層樓🤤🤤另外墨魚營餐價值高,有豐富蛋白質,低熱量同低脂,keep fit人士必食呀😎😎海膽鮮甜,食完個口仲keep到有海膽味🤤特選刺身拼 $588 店員推介左呢款刺身拼,大拖羅三件、金目鯛兩件、鰤魚兩件、平目魚兩件、鮮帶子同牡丹蝦各兩件👉🏻大拖羅油脂豐富,脂肪分佈好似雪花咁,有天然魚油脂肪既甘香味,入口即溶😎👉🏻金目鯛肉質好嫩,肉有震甜香又濃郁既味道,色澤浅粉,口感肥而不腻👍🏻👉🏻鰤魚肉質鮮甜、一樣充滿十足既油脂感,係日本料理中既頂級食材🧏🏻♀️👉🏻平目魚即係我地常聽既「左口魚」或者「比目魚」, 係日本好受歡迎既高級魚種類之一, 口感清新,肉質爽口彈牙👉🏻帶子入口軟嫩,咬開有一絲絲嘅口感,鮮甜味美,唔加醬油芥末都好好味👉🏻 牡丹蝦晶瑩剔透,彈牙既口感同鮮甜的滋味炙燒蝶魚邊壽司 $48炙燒完後油脂入口即溶,大滿足。火灸酸汁啫喱大拖羅壽司 $98大拖羅充滿油脂,加左酸汁啫喱 中和油脂嘅油膩感😆中拖羅壽司(一本) $58其實佢係脂肪比例最高,魚香又持久,食完滿口甘
特選刺身拼 $588
👉🏻 牡丹蝦晶瑩剔透,彈牙既口感同鮮甜的滋味
炙燒蝶魚邊壽司 $48
炙燒完後油脂入口即溶,大滿足。
火灸酸汁啫喱大拖羅壽司 $98
大拖羅充滿油脂,加左酸汁啫喱 中和油脂嘅油膩感😆
中拖羅壽司(一本) $58
其實佢係脂肪比例最高,魚香又持久,食完滿口甘香😳
深海油魚壽司(一本) $48
佢都擁有高濃度既油脂,食落口,油魚既味道好鮮美、肥嫩
白蝦寿司(一本)$68
佢係一種高營養價值既食材,晶瑩剔透,肉質彈牙,鮮甜美味,爽口滋味,仲可以減少膽固醇含量🧏🏻♀️🧏🏻♀️