2023-11-07
無骨海南雞飯 ($58) + 無骨鹽水加積鴨飯($58) (可配白飯或黃薑飯/送紫菜湯/配冷熱飲品另加$5) + 香茅豬扒($30)★-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-★我阿媽like海南雞,更like無骨嘅海南雞,是日同佢嚟試吓呢間先💙喺元朗教育路,元朗商會中學轉個彎,小店嚟講算坐得唔迫,冷氣好夠,地方企理;一度食好多客嚟買外賣,外賣平台叮叮叮叮都不停響😌可以配白飯或黃薑飯,無骨海南雞,去骨去得徹底,肉質鮮嫩,冇乜肥膏唔會太肥,好食👍🏻老闆話佢地啲雞比一般出面嘅雞養多四十日,所以size大隻啲,來自自家農場,食粟米大,無激素,健康的雞也🐓✨鹽水加積鴨飯,鴨切得夠薄唔韌夠嫩,冇羶味,鹽水味啱啱好👍🏻小食香茅豬扒厚身,食落鬆化👌🏻每個飯跟一碗紫菜湯🥣紫菜同肉碎足料,無味精,OK👌🏻我阿媽話個二人套餐$178有半隻無骨雞/鹽水鴨+小食+湯+兩碗飯好抵食,仲話行多幾步嚟呢間好過去大坑渠間過橋雞,中過伏,又鞋又貴🤭