元朗35年老店永順經常會出現於沙嗲牛關注組,但耐何味道質素有點兩極,當然 👧🏽👦🏻 都覺得每況越下;直到上年9月進行內部裝修,重直到11月終於重開,於是再去一嘗沙嗲牛‼️每次去食早餐都總需要等一等位,裝修後鋪外內都以白和綠色作主調,地方的確比以前更光猛乾淨,裝修有點似永年 feel 🤣 而店名亦由「永順食店」變成「永順沙嗲牛肉麵專門店」沙嗲牛肉麵可配麵款選擇甚多,出前一丁、米線或福麵等,但就發現今次餐牌少了普通公仔麵選擇 👧🏽 沙嗲牛肉蟹王麵,麵質較為彈牙;可惜湯底相比以前較稀,味道都無咁濃郁。👦🏻 炒牛肉少湯多汁,今次嘅牛肉稍靭,因為叫咗多汁所以還算濃,但都較以前淡 。另外例牌必點炸豬扒,仍然都是外脆內嫩西多士多花生醬 🥜 自己添加蜜糖,十分邪惡!餐牌上價錢大致上差唔多,但感覺味道的確冇以前咁好食 🙃 水準已經無當年勇!同行朋友話老鋪一定唔可以裝修執新,一但無左舊有風味,味道都會不同了 🤣

另外例牌必點炸豬扒,仍然都是外脆內嫩

西多士多花生醬 🥜 自己添加蜜糖,十分邪惡!