2020-11-10 124 views
疫情下無得去旅行,又心思思掛住日本嘢可以點?🙈梗係去食omakase啦住元朗嘅朋友今日就帶我去咗呢間日本餐廳食,餐廳名好得意,一講就記得!餐廳裝潢簡單時尚,和風設計令你好似身處日本🇯🇵。重點係食物質素相當高,賣相又得👍🏻時令秋刀魚刺身:估唔到秋刀魚可以咁好味😋,肥美帶有少少油脂。卷物:顏色吸引,入面有幾款魚生,配埋青瓜絲同海膽,口感非常豐富。海膽壽司:海膽綿滑,入口即化,配合埋醋飯,完全提升海膽嘅鮮味牡丹蝦壽司:鮮甜爽口,面上嘅醬料同牡丹蝦一齊食恰到好處,真係好想再叫多見!秘製鮑魚:兩個字出色!每款食物上枱時,壽司師傅都會介紹,而且同我哋有講有笑,有賓至如歸嘅感覺最後仲叫咗兩支米酒,米酒甘甜香醇,好易入口!呢間日本餐廳值得再嚟!

重點係食物質素相當高,賣相又得👍🏻

秘製鮑魚:兩個字出色!

2020-11-08
Type of Meal