2009-03-09
透過迪士尼網頁, 得知香港居民可以優惠價預訂二人享用之「酒店住宿及晚餐套票」。見二,三月無長假期, 一於入去輕鬆下。我選了迪士尼樂園酒店 + 翠樂庭餐廳晚餐餐劵2張。因為見翠樂庭食評比較好, 才選這個 package。先講環境 - 餐廳充滿歡樂感覺, 四個卡通人物周圍同你影相, 當中高飛狗最有趣, 經常做 D 趣怪動作引人發笑。 唯獨他們不會讓米奇和米妮站在一起與你拍照 服務方面 - 每位員工都好樂意幫你影相, 他們亦會用自己相機替你拍照, 然後晒成 8R 相 + 鑰匙扣 給你選擇, 他們只會放在檯面, 不會迫你買的。 (而我就買了兩張 )講到食物 - 我覺得真係一般, 沒有一樣食物我可以用好味來形容, 但又不至於難食。其實, 香港要搵個有度假 feel 的地方確實唔容易, 迪士尼兩日一晚都算是個選擇
見二,三月無長假期, 一於入去輕鬆下。