2020-10-30
難得黎到龍門居,同事話依間d 牛用黎打邊爐好食,甘就買一pack $388 火鍋狂熱套餐試下,包左四pack 唔同部位既牛 同埋送多包韓國鮑魚餃入面除左牛都有好多打邊爐同氣炸食物佢地仲有網店買到~買夠指定價錢包埋送貨食完好食都可以上網encore店員幫我地用個保溫袋pack 好拎走,差唔多一個鐘番到屋企都未溶雪鮑魚餃~~係長條型,形狀同平時食開唔同,入面有好多菜同粉絲,鮑魚味就唔係好夠,但食落夠健康$388 有甘多牛其實都好抵,我地兩個人可以用黎打三次邊爐左面係牛小排,右面係牛頸脊未煮之前,牛小排睇落油花分佈平均,一塊滾幾秒就熟啦,食落比較嫩身,牛味相對無甘重,但一定重過出面普通打邊爐店提供個d牛頸脊明顯牛味重好多,而且咬落有口感,有𡁻頭多d, 個人比較鐘意食牛頸脊依個就係安格斯封門柳,之前食過就知封門柳牛味勁d, 食落果然係勁重牛味,未煮之前見到脂肪位比較多,以為會肥d, 點知食落一d 都唔覺得肥最後試埋安格斯牛三角肥牛片,未煮見到脂肪分佈比較多,又係以為食落肥d 膩d, 點知反而係好嫩,雖然牛味係四款之中最淡,但口感夠嫩身搭夠,依款係我第二鐘意個款食完同老公都覺得絕對可以encor
入面除左牛都有好多打邊爐同氣炸食物
佢地仲有網店買到~買夠指定價錢包埋送貨
食完好食都可以上網encore
鮑魚餃子
$388 有甘多牛其實都好抵,我地兩個人可以用黎打三次邊爐
牛小排,牛頸隻
左面係牛小排,右面係牛頸脊
封門柳
安格斯牛三角
食完同老公都覺得絕對可以encore~~
見到網店買兩pack 原來仲有平$50, 下次入定貨,冬天同d fd share 更加正