2024-01-02
Happy 2024!! 已經第3 次黎到茶園high tea。中意呢度有live music, 有自助即叫即做waffle ,crepes 同任添水果, 自家製雪糕。因為係12月, 酒店三層架嘅tea set 都有聖誕主題嘅cake 加埋酒店每張枱上都擺咗細細樽既聖誕樹葉夾埋live music 成個感覺都好有聖誕氣氛。🎄 🥰除咗三層架食物之外侍應會送上鵝肝撻同吞拿魚撻。 兩個都好好味,唔會覺得腥,撻皮係夠曬實淨去包住滿滿既foie gras creme brulee 同埋吞拿魚餡。 👍 底層嘅鬆餅 食落口感鬆軟,唔會乾 我個人就幾鍾意佢自家製嘅西西里檸檬忌廉醬(Homemade Sicilian lemon curd) 係偏酸嘅醬。朋友就覺得太酸唔係好夾個鬆餅😂但我覺得唔錯,因為喺我食完兩個crepes + 雪糕之後 食呢隻醬可以重新打開我嘅胃繼續再食過。💪中間鹹點,有火雞三文治, 青瓜三文治, 蟹肉忌廉芝士泡芙。 我就最鍾意佢個青瓜三文治因為 好fresh好juicy。 🥰 頂層嘅甜品, 有綠茶蛋糕, 栗子Rum酒墶,Raspberry mousse 椰絲棉花糖, 杏仁柚子忌廉
已經第3 次黎到茶園high tea。
頂層嘅甜品, 有綠茶蛋糕, 栗子Rum酒墶,Raspberry mousse 椰絲棉花糖, 杏仁柚子忌廉 芒果蛋糕。 唔知道係咪因為鹹點太好味所以我就覺得佢D甜點 冇咁出色。 我自己就比較鍾意食佢啲鹹點多啲。😂
到差唔多時間 , 因為我哋掛住講嘢 食唔曬啲甜品侍應都會主動問需唔需要低紙盒畀我哋打包拎走。
臨走嘅時候去正門影埋棵聖誕樹為2023年畫上完美句號❤️