2024-07-28 1404 views
同屋企人去尖沙咀嘅酒樓嘆返一盅兩件。呢間酒樓有點心師傅駐場,點心每日新鮮製造,而食物質素都令我幾有驚喜。羊肚菌牛肉球 - 牛肉球係我飲茶必食。呢度嘅牛肉球大大粒,口感好實淨。而面頭嘅羊肚菌好爽嫩。鮑魚燒賣皇 - 每粒燒賣上都有大大隻彈牙鮑魚,咬到裡面仲有滿餡蝦肉豬肉等,用料大方。黑椒金錢肚 - 比平時食到嘅金錢肚更惹味,喜歡食黑椒辣嘅朋友必試。海皇紅米腸 - 有啲似食緊炸兩,外層係用紅米磨成,有鮮蝦同油炸鬼做餡,面頭仲有蟹籽,口感豐富。豉椒牛河 - 常見嘅菜式,但火喉好夠,河粉滑得黎煙煙韌韌,牛肉片又夠多,好食。喇沙小籠包 - 而家讚好酒樓嘅page有得送,呢個配搭幾特別,辣辣地嘅小籠包都幾好食。甜品方面意外地出色,尤其楊枝甘露,用料足、味道好,個人覺得比好多糖水舖做得仲出色👍🏻

2024-07-20
$150 (Lunch)