2018-02-23 1542 views
高街附近有兩間出晒名的台灣食店,出名排晒隊,今日就有幸試到其一,因為有野做11點就已經係附近,見到12點先開門諗住行陣先返黎食,住西環的朋友即刻叫停我,話星期六12點返黎就太遲了,一定要排隊!冇冇咁誇呀?半信半疑之下1145返黎,竟然真係有五六個人排緊omg... 門口仲貼住張紙限時食30分鐘。。。真係要試下係咪咁堅入座後係自己劃紙仔 等左10分鐘就有齊晒食物聽聞最出名係蛋餅,我地就嗌左芝士火腿餡,的確係幾出色,餅皮煙韌又唔會太厚太油,最緊要夠晒熱辣辣!滷水拼盤有蛋 雞翼同豆腐,份量岩兩個人食,蛋同雞翼冇乜特別。唯獨是豆腐好食到不得了,個質地唔係普通豆腐 而且魚豆腐口感~原來魯肉飯同乾伴麵都係fd, 魯肉好入味 肉都煮到腍晒,不過就真係好油,三個人share麵同飯都頂唔順食唔晒,都係比較鐘意食稀d冇咁油膩嘅魯肉飯。紅燒牛肉冬粉牛肉量多,煮得軟腍入味,而且係筋肉相連咁,好滑~~~另外仲有嗌珍珠奶茶,埋單每人約要百幾蚊。食物整體黎講都好味,但有d食完成餐都係同一隻味嘅感覺,同埋食得好趕。如果唔使排隊或者排一陣都可以試下佢~

入座後係自己劃紙仔 等左10分鐘就有齊晒食物

紅燒牛肉冬粉
牛肉量多,煮得軟腍入味,而且係筋肉相連咁,好滑~~~

另外仲有嗌珍珠奶茶,埋單每人約要百幾蚊。
2018-01-29
Type of Meal