2024-12-11
今日經朋友介紹,去咗觀塘搵間隱世台灣菜餐廳,唔係朋友介紹,真心唔知!手撕巨無霸炸全雞🍗 $198**好好彩我去果陣有得食依個招牌菜,隻雞真係巨無霸級數呀!🐔 勁大隻!份量十足!🤩 炸到金黃色,外皮脆卜卜,肉質仲要勁juicy!🤤 食落去肉汁豐富,完全唔乾!👍 一個人一定食唔晒!😂佢得平日2:30後同星期六日全日有得賣。半筋半肉牛肉麵🍜 (轉蒸煮麵) $88呢個牛肉麵正呀!🤤 我轉咗做蒸煮麵,勁彈牙,口感一流!👍 個湯底好濃郁,牛肉炆得好淋,入口即溶!😋 半筋半肉,口感豐富!🐮 呢個蒸煮麵真係好好好好食!大力推介!💯滷味拼盤 $48**滷味拼盤有豬耳、雞翼、牛筋同埋白蘿蔔!🐷🐔🐮 全部都滷得好入味,尤其係個白蘿蔔,好入味又腍身,好好食!😋 👍提外話,16:00-21:00仲免費任飲冬瓜茶等等,勁正🥰🥢 **巷仔內**觀塘道436-446號觀塘工業中心4期1樓C室________唔好走住,記得follow 我 @eilidh_lifestyle 同like依個post ❤️________#eilidh_lifestyle #foodie #巷仔內 #觀塘美食 #觀塘餐
手撕巨無霸炸全雞🍗 $198**
半筋半肉牛肉麵🍜 (轉蒸煮麵) $88
滷味拼盤 $48**
提外話,16:00-21:00仲免費任飲冬瓜茶等等,勁正🥰
🥢 **巷仔內**
觀塘道436-446號觀塘工業中心4期1樓C室
________
________
#eilidh_lifestyle #foodie #巷仔內 #觀塘美食 #觀塘餐廳 #台灣菜 #台灣美食 #手撕雞 #炸全雞 #牛肉麵 #蒸煮麵 #滷味 #滷味拼盤 #隱世美食 #香港美食 #香港餐廳 #美食推介 #食評 #好味 #delicious #instafood #foodblogger #foodiesofinstagram #hkfoodie #hkfood #相機食先 #推介 #必食 #觀塘工業中心 #寶藏餐廳