3 day(s) ago 0 views
我媽好鍾意食肉骨茶,知道姑婆屋企附近有間人氣馬拉菜主打10款肉骨茶,呢度最正係飲完覺得唔夠喉,可以免費添飲肉骨茶,當然要去食啦😋餐廳有上下两層,牆身手繪咗幾隻可愛貓貓,好有心思🍞咖央多士底面都烘得脆卜卜,夾心係薄薄一層咖央同牛油都已經令成個多士充滿甜味🌶️玻璃魷魚蕹菜蕹菜即刻我哋叫慣嘅通菜,夠嫰爽脆魷魚易咬但係就冇咗平時食開嘅小小彈牙感,味道係加咗辣椒油之後就好惹味🐟黃金奶油魚皮薄魚皮炸出更脆口,魚皮面上有辣椒粉,將成塊魚皮蘸上以鹹蛋黃整成嘅黃金奶油汁,滋味無窮🦞龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵好足料:炸大龍蝦尾、青口、帶子、蝦乾、魚片、蛋、蕹菜、芽菜湯底用蝦,海鮮同鮮茄熬製,超濃郁夠鮮甜龍蝦尾鮮味鬆脆,為保持新鮮,難怪每日限量20碗🍲雞腳肉骨茶淨係睇色都覺好濃味,小瓦煲內有四隻雞腳飲落味道甘甜,仲有一絲藥材香氣☕茶啡滲類似茶餐廳嘅鴛鴦咁咖啡溝奶茶,呢杯味道不錯入口順滑,唔洗落糖都飲到甜味,因為馬來西亞嘅Kopi(咖啡)同Teh(奶茶)係用煉奶沖製🥤桔仔話梅水味道酸甜可口,清新怡人,非常適合而家咁熱嘅天氣飲
餐廳有上下两層,牆身手繪咗幾隻可愛貓貓,好有心思

🍞咖央多士

🌶️玻璃魷魚蕹菜
蕹菜即刻我哋叫慣嘅通菜,夠嫰爽脆

🐟黃金奶油魚皮

🦞龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵
好足料:炸大龍蝦尾、青口、帶子、蝦乾、魚片、蛋、蕹菜、芽菜
湯底用蝦,海鮮同鮮茄熬製,超濃郁夠鮮甜
龍蝦尾鮮味鬆脆,為保持新鮮,難怪每日限量20碗

🍲雞腳肉骨茶
淨係睇色都覺好濃味,小瓦煲內有四隻雞腳
飲落味道甘甜,仲有一絲藥材香氣

☕茶啡滲

🥤桔仔話梅水
味道酸甜可口,清新怡人,非常適合而家咁熱嘅天氣飲
咖央多士

玻璃魷魚蕹菜