2022-12-25 44 views
最近肉料理廣有好多人推介,上星期五放工我都同咗朋友去試下佢地嘅燒肉。碎飛驒牛他他 $100一百蚊大大碟好抵食!牛肉好鮮甜而且肉味香濃,油脂感都好濃。加咗啲蘋果同雞蛋撈埋味道層次好豐富。A5飛驒牛西冷套餐 $788A5 Hidagyu Sirloin Set呢個餐原價$1000兩位,而家特價$788就有得食,平咗好多。除咗主打嘅和牛之外,仲有豬同雞可以燒,仲有湯有飯好豐富呢。什菜沙津Vegetables Salad一開始食返個沙律,加埋汁好開胃。食完肥美嘅和牛再食返啲菜都可以一解肥膩。湯類 (選一種)牡蠣牛肉豆腐湯Oyster Bean Curd with Beef Soup(辣味存牛肉湯Spicy Beel Soup)我同朋友揀咗牡蠣牛肉豆腐湯,啲蠔仔好有鮮味,湯底用咗胡椒調味。豆腐同牛肉都好多好足料,牛肉好淋,咁凍應該飲返個熱湯暖暖胃。特選A5飛聯牛西冷一件A5 Hida Gyu Sirloin呢塊和牛好大塊,油脂分布好靚。但係消消就食得,真係入口即溶,口感好肥美。店員仲有教我哋點樣燒,見到出血水就差唔多熟,服務態度好好。汁燒秋田豬肩肉&日本産雞腿肉Akita Pork & Chic

碎飛驒牛他他 $100

A5飛驒牛西冷套餐 $788
A5 Hidagyu Sirloin Set

什菜沙津
Vegetables Salad

湯類 (選一種)
牡蠣牛肉豆腐湯
(辣味存牛肉湯
Spicy Beel Soup)

特選A5飛聯牛西冷一件
A5 Hida Gyu Sirloin

汁燒秋田豬肩肉&日本産雞腿肉
Akita Pork & Chicken Thigh
豬肉都出奇地滑同淋,同平時食嗰啲好唔同。雞肉都好juicy彈牙,連皮食好好味。

食事(選一種)
海鮮石鍋飯
Stone Grilled Seatood Bibimbap
(牛肉石鍋飯
Stone Grilled Beef Bibimbap
冷麵
Cold Noodle)
我地揀咗海鮮石鍋飯,食食下都好飽,個餐好抵食。店員即場攪個石鍋飯,熱辣辣好正。個飯有蟹鉗同埋蝦,啲飯好有海鮮味。

甜品
Dessert
有得揀芝麻雪糕同豆腐雪糕,食埋雪糕嘅作完美嘅收結。

梅酒 $60
呢度嘅梅酒去自家製,值得一試!酸酸甜甜好開胃解膩,加咗冰味道啱啱好。

白桃牛奶 $40
白桃比較甜,但係撈埋鮮奶就啱啱好,好特別。