一行4個朋友食完飯本身諗住食個甜品傾下計,都明白小店座位唔多,一早有等位既心理準備。室外等左半個鐘終於好似睇到去waiting list既頭位。奈何店員不斷比後到既顧客先行入座。一行朋友等左一個小時,眼望住十五分鐘前先留名waiting list既顧客早過我地入座,因為我地登記留既名仲係waiting list既上一頁,剛入座既顧客留名已經係waiting list新一頁,所以我地入店查問: 請問會唔會係漏左叫我地留既名?我地一早登記,仲係waiting list上一頁,但係得到既只有男店員惡劣態度既回覆:冇漏!係冇位架!等下啦!….. 其實係佢多次比兩位既客入先之前, 我地望入店內都見到係有空位,只要店員安排一下,其實一行人一早就可以入座,即使店員唔想驚動已入座既顧客,亦不致於用咁惡劣既態度回覆,畢竟我地一路耐心等左足足一個小時。 非常掃興,要受氣,態度惡劣既食店,再好食都冇用。