2022-10-14
入秋咁耐,終於感覺到有涼風送爽,喺旺角行完街,肚仔餓又唔想諗,兩個人撐枱腳淥吓淥吓就最啱,上咗創興5樓嘅淥鼎記。個格局同裝修都幾靚仔。佢有幾個套餐,由最平嘅小寶套餐,到最貴嘅爵爺套餐,都係任食,但係貴啲就會包多啲海鮮,之前未嚟過就揀個平平哋嘅試吓佢情況先。佢有六個湯底,唔使加錢,我哋點咗個海鮮湯,圖片就有好多唔同海鮮,而我哋就見個湯底裏邊只有鮮蝦,味道都唔錯。佢仲送一份四小碟前菜,果仁、拍青瓜、豬肚、炸雞粒如果想食酸菜魚,雞煲,或者烤魚等可以加$28位,但我哋唔太餓就冇加錢。自取counter有好多種醬料可以自己撈,飲品除咗罐裝之外,仲有一杯杯佢哋自制獨立包裝嘅涼茶飲品,感覺上健康啲。另外一邊就係有多款蔬菜,瓜類,又有好多款特別嘅丸,好似咖喱肉丸等,質素都幾高。另外肉類分別有安格斯牛肉,伊比利亞黑毛豬同埋羊肉片,同手打丸,鮮雞件脆肉鯇魚片,或者魚骨腩,可以用QR code 落單。牛肉質素比一般火鍋店高,而其他火鍋自助區嘅食物質素亦都好好,自己去街市買料,都唔平,二百幾蚊位確實幾抵食。但佢有限制只有120分鐘,雖然上菜好快,但如果約朋友諗住淥下慢慢傾偈,就可以揀貴啲嘅套餐,又有刺身又有海
佢有幾個套餐,由最平嘅小寶套餐, 到最貴嘅爵爺套餐, 都係任食,但係貴啲就會包多啲海鮮,之前未嚟過就揀個平平哋嘅試吓佢情況先。
佢仲送一份四小碟前菜,果仁、拍青瓜、豬肚、炸雞粒
另外肉類分別有安格斯牛肉, 伊比利亞黑毛豬 同埋羊肉片,同手打丸,鮮雞件 脆肉鯇魚片,或者魚骨腩, 可以用QR code 落單。
牛肉質素比一般火鍋店高,而其他火鍋自助區嘅食物質素亦都好好,自己去街市買料,都唔平,二百幾蚊位確實幾抵食。但佢有限制只有120分鐘,雖然上菜好快,但如果約朋友諗住淥下慢慢傾偈,就可以揀貴啲嘅套餐,又有刺身又有海鮮,又冇限時啦。