2020-12-05
終於食到因為疫情同封關先有機會book到位既傳說中既大班樓👏👏好耐未系香港食過臭豆腐既我見到餐牌有臭豆腐即刻開心😍食落都好驚喜,唔系咁臭但都唔油,咬落去外脆裡嫩,豆腐個口感好似傳統果的,搭埋個醬好食度又再up🤤🤤九層塔辣椒膏炒蜆我就沒feel到九層塔味😂不過sauce味道好特別,唔會好辣但會好想撈飯😂我啲因為個sauce特登加咗白飯😂😂雞油花雕蒸蟹必食喇!湯汁超濃酒香,襯得蟹肉更加鮮甜,浸足湯汁既陳村粉爽滑好食😋😋甜酸生炒骨等咗好耐先上,不過食落都覺得worth waiting🤤肉既食感幾好又有肉香,同菠蘿一起食甜酸balance,同行既小夥伴食唔停口😍😍豉油雞系最唔掂😑個汁系excellent,味道濃郁,確實經過精心調味,撈飯都好啱😋但個雞就好失敗,肉質唔夠嫩,有啲鞋,份量亦唔算多😑😑魚湯腐皮浸菜心就夠健康夠清爽,不過就冇乜特別,正常發揮🙂🙂桂花杞子雪糕冇桂花味冇枸杞味😂不過個雪糕就好重奶香,亦都唔甜,好似以前果啲好old school 既ice cream,試下都無妨😃😃烏梅陳醋甜酸生炒骨 8.5/9雞油花雕蒸大花蟹配陳村粉8/9大班樓臭豆腐 8.5/9九層塔辣椒膏炒蜆7.5/9魚
魚湯腐皮浸菜心就夠健康夠清爽,不過就冇乜特別,正常發揮🙂🙂
烏梅陳醋甜酸生炒骨 8.5/9
雞油花雕蒸大花蟹配陳村粉8/9