2022-08-09
近年越開越多炸雞髀店,荃灣更加係當中戰火最頻繁既地區但係呢間冰室,我夠膽講全個荃灣冇一間夠佢砌食物多元,更可自由配搭生炸雞髀皇首先要介紹既當然係呢到既炸雞髀先啦呢到既炸雞髀真係新鮮即刻生炸唔係先炸熟再上菜前炸一炸扮晒生炸果D所以係需要得十幾分鐘但所謂好事多磨,呢十幾分鐘真係完全值得!隻雞髀有成隻手掌咁大隻!由於係新鮮生炸所以食果陣要小心D因為真係超級熱切出黎係熱到可以見到有煙而且切落去佢D雞油同肉汁係會慢慢流出黎一咬落口,香脆既雞皮,配上鮮嫩既雞髀肉再加上佢恰到好處,咸香之餘唔會遮掩肉香既調味呢隻雞髀已經由一隻炸雞髀昇華到成為藝術品極力推薦!黑椒汁飯—招牌豬頸肉、煙鴨胸、川辣牛肉、司華力腸呢個自由之選認真自由,可以一次點晒我鍾意食既野,正首先不得不提呢個黑椒汁真係勁正勁有誠意你係會食到有唔同層次既椒香我估佢應該係有炒過所以佢既辛辣味係香得黎有層次真係淨係個汁已經夠撈幾碟飯招牌豬頸肉豬頸肉好爽口,而且佢個汁勁惹味川辣牛肉牛肉唔會韌,川辣唔會太辣,而且辣中帶少少麻,好有層次煙鴨胸、司華力腸份量都唔少黃到金厚西多士香港人經典既西多士亦好有水準西多士又厚又鬆軟金黃酥脆既外層,加埋鬆軟既麵包,一
但係呢間冰室,我夠膽講全個荃灣冇一間夠佢砌
食物多元,更可自由配搭 生 炸雞髀皇
首先要介紹既當然係呢到既炸雞髀先啦
呢到既炸雞髀真係新鮮即刻生炸
唔係先炸熟再上菜前炸一炸扮晒生炸果D
所以係需要得十幾分鐘
但所謂好事多磨,呢十幾分鐘真係完全值得!
隻雞髀有成隻手掌咁大隻!
由於係新鮮生炸
所以食果陣要小心D
因為真係超級熱
切出黎係熱到可以見到有煙
而且切落去佢D雞油同肉汁係會慢慢流出黎
一咬落口,香脆既雞皮,配上鮮嫩既雞髀肉
再加上佢恰到好處,咸香之餘唔會遮掩肉香既調味
呢隻雞髀已經由一隻炸雞髀昇華到成為藝術品
極力推薦! 黑椒汁飯—招牌豬頸肉、煙鴨胸、川辣牛肉、司華力腸
呢個自由之選認真自由,可以一次點晒我鍾意食既野,正
首先不得不提呢個黑椒汁真係勁正勁有誠意
你係會食到有唔同層次既椒香
我估佢應該係有炒過
所以佢既辛辣味係香得黎有層次
真係淨係個汁已經夠撈幾碟飯 招牌豬頸肉
豬頸肉好爽口,而且佢個汁勁惹味 川辣牛肉
牛肉唔會韌,川辣唔會太辣,而且辣中帶少少麻,好有層次 煙鴨胸、司華力腸
份量都唔少 黃到金厚西多士
香港人經典既西多士亦好有水準
西多士又厚又鬆軟
金黃酥脆既外層,加埋鬆軟既麵包,一啖有齊兩種口感
最重要係入面既花生醬勁多,食完成個口都係又香又濃又幼滑既花生醬,勁足料