2021-10-16 2790 views
係海南雞🐓關注組🧐大熱🔥嘅全日雞實驗所👨‍🔬闊別咗西九龍中心幾個月後搬咗去北角重開🤩,梗係要再來喇!今日兩點幾嚟到都仲係咁多人😳排隊買雞🐓真係唔講得少😂。價錢依然係好💰經濟實惠,今次仲多咗🤤期間限定桑拿🧖‍♂️豬肉餅🐖,跟餐追加只係$10好抵!全日溫泉♨️海南雞🐓飯餐配上雞油飯、冇味精嘅雞湯🥣、醬油青瓜🥒同埋冷泡烏龍茶🍹只係$58,而且分量十足!啲飯軟硬度🥰適中,而且有啖啖清香嘅薑黃同🐔雞油味😋,味道感覺比舊店濃郁!青瓜🥒依舊係有去皮嘅,今次新店仲用咗醬油漬,爽口得來又有少少🤏醬油香層次感更加豐富!佢哋嘅清🐓鷄湯🥣依舊好清香🤤味道濃郁,而且感覺好似有少少🤏椰子🥥嘅清甜味,又唔會太咸好正!雞🐓嘅份量都依然係咁多,而且有脾肉有雞鎚又有胸肉,啲雞🐓件好嫩滑而且雞🐔味濃郁,就算係雞🐓胸部份都好嫩滑,有少少🤏似慢煮雞胸嘅質感👍,呢啲就係所謂嘅溫泉♨️海南雞啦!新店嘅醬料水準依舊🤤,佢哋自家製嘅甜豉油都仲係好杰身好香甜,佢哋打到超幼滑🤩入口 creamy 嘅姜蓉亦都係好夠油香,果一種幼滑嘅口感😋配埋又嫩又滑嘅海南雞🐔一齊食真係好👍夾!今次嚟到🧐見到佢有期間限定嘅桑拿🧖‍♂️瑤柱肉餅🐖,當然要試埋啦!追加嘅

今次嚟到🧐見到佢有期間限定嘅桑拿🧖‍♂️瑤柱肉餅🐖,當然要試埋啦!追加嘅肉餅雖然細細塊,但係好厚肉🤩,入口好鮮嫩多汁🤤,重點係加入咗瑤柱令到個肉餅超級鮮味😋,感覺瑤柱應該幾重手😆!

總結來講呢度嘅溫泉♨️海南雞又好味🤤又抵食,不愧為海南雞關注組大熱嘅😋海南雞!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch