✨高質日式串燒✨.難得有番堂食,星期日晚上想食好啲,就去咗位於尖沙咀寶勒巷嘅火赤食野♥︎佢係今年1月新開嘅日式串燒餐廳,但已經唔少人推薦過~♪餐廳裝修好有日本居酒屋feel,座位寬敞坐得舒服ʕ•̀ω•́ʔ✧仲有佢地用嘅餐具都好精緻日系🇯🇵.⚠️重點依家全場做緊買一送一⚠️.我哋就叫個料理長set,只需$498就有2set真心非常超值!除此之外仲叫多個蟹粉撈烏冬,三得利頂級黑生啤同汽水😋.◾️料理長推介價錢:$498(限時買一送一).▫️燒雪魚干 (8.5/10)燒得卜卜脆,我自已好鍾意呢碟🫶🏻用黎餐前伴酒一流 🍻 .▫️燒魚翅干 (8/10)食落去有咬口,而且燒得好香,配埋個醬食仲正๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘.▫️火赤玉子雞白湯 (8/10)香濃雞精華嘅雞白湯配上蛋白花,真係好飲,而且個杯非常精緻✨.▫️香草雞肉串燒(7/10)[雞頸肉,雞翼,雞尾,雞腎]餐廳用上來自日本嘅香草雞 🐔雞頸肉食落去幾嫩滑,雞翼皮脆肉嫩,而燒雞尾比想像好食,有啲驚喜!另外我最鍾意係佢有6種唔同嘅味粉俾我地調味,包括七味粉、一咪粉、以及4色鹽(咖喱、梅子、抹茶、wasabi)💓.▫️雞肉棒 (8/10)[糯米雞肉,免治雞肉]免治雞肉棒配上滑溜蛋汁
✨高質日式串燒✨
⚠️重點依家全場做緊買一送一⚠️
◾️料理長推介
價錢:$498(限時買一送一)
▫️燒雪魚干 (8.5/10)
燒鱈魚干

燒得卜卜脆,我自已好鍾意呢碟🫶🏻用黎餐前伴酒一流 🍻
▫️燒魚翅干 (8/10)
▫️火赤玉子雞白湯 (8/10)
火赤玉子雞白湯

香濃雞精華嘅雞白湯配上蛋白花,真係好飲,而且個杯非常精緻✨
▫️香草雞肉串燒(7/10)
[雞頸肉,雞翼,雞尾,雞腎]
香草雞肉串燒

▫️雞肉棒 (8/10)
[糯米雞肉,免治雞肉]
雞肉棒

免治雞肉棒配上滑溜蛋汁好正🥰而糯米雞肉棒亦唔錯,燒到脆口嘅糯米包住雞肉,好食٩(ˊᗜˋ*)و
▫️燒和牛豆苗卷 (7/10)
燒和牛豆苗卷

本身麻麻豆苗,覺得太青,但咁樣燒法第一次食,有啲驚喜唔錯喎⁽ ´꒳`⁾
▫️秘製醬油飯團 (6/10)
秘製醬油飯團

燒飯團除咗沽有醬汁,外層燒微脆,以紫菜包住食,相對其他菜式比較普通
▫️日式蕨餅(7/10)
正常發揮,就係好食嘅蕨餅💕
◾️蟹粉撈烏冬(9/10) $248
蟹粉撈烏冬

高度推薦嘅一道菜色!蟹粉份量真心多😍
每一啖都可以食到鮮甜嘅蟹肉,將蟹粉、柚子醋及雞蛋,再撈落掛汁嘅烏冬內,真心好好食🥹🫶🏻
◾️sapporo premium 黑啤 $98 (8/10)

sapporo嘅黑啤飲落幾香麥味,但唔會太苦澀,食串燒必飲!
✨餐廳除咗食物高質,店員服務態度都好好,每一道菜色上枱時都會同我地講解一下❤️值得加分,重點全場買一送一可以食到呢個質素實在太抵🥰有機會一定會再去幫襯 .ᐟ.ᐟ
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我
@fibee3b
Type of Meal