2012-10-17
其實都幫襯左依間鋪年幾啦, 一個月差唔多都會去3-4次, Daddy 好鐘意食蠔, 而我又好鐘意食芝士, 所以通常family day 都會去果度食飯.佢地時夜晚通常都要等位, 所以我建議大家早少少去果度食會比較好啲, 唔使等咁耐.間鋪其實唔算大, 得廿幾位, 所以繁忙時間會比較多人等位.通常我去到果度都會叫我最愛果幾樣芝士焗珍寶蠔隻蠔真係好大呀, 睇幅相就知, 仲大過部iphone. 佢地落芝士0既份量真係唔會手軟, 一拉出來就有好多絲而且接到好長架, 不過芝士一定要熱辣辣先好食, 隻蠔真係好大只, 而且好多汁鮮味添, Daddy 次次食完都會encore, 哈哈煙肉焗青口係出面食蒜蓉焗就食得多, 不過煙肉焗就係好少食到. 而且拼出來的感覺很特別, 好好食. 青口很彈牙, 煙肉加埋啲香草很香口, 下面仲有好多薯茸, 一次過可以食到幾種口味, 超正!!三文魚天使麵麵質很彈牙, 唔同出面有很多餐廳都會煮到好林, 佢地會放好多三文魚係面, 但唔好以為佢地淨放係面, 個麵本身都會放埋三文魚一齊去煮, 完全比足料, 忌廉汁的味道很好很creamy而又不會有腻的感覺.我地仲叫左個黑松露菌珍珠蠔天
間鋪其實唔算大, 得廿幾位, 所以繁忙時間會比較多人等位.
通常我去到果度都會叫我最愛果幾樣
芝士焗珍寶蠔 隻蠔真係好大呀, 睇幅相就知, 仲大過部iphone. 佢地落芝士0既份量真係唔會手軟, 一拉出來就有好多絲而且接到好長架, 不過芝士一定要熱辣辣先好食, 隻蠔真係好大只, 而且好多汁鮮味添, Daddy 次次食完都會encore, 哈哈
煙肉焗青口 係出面食蒜蓉焗就食得多, 不過煙肉焗就係好少食到. 而且拼出來的感覺很特別, 好好食. 青口很彈牙, 煙肉加埋啲香草很香口, 下面仲有好多薯茸, 一次過可以食到幾種口味, 超正!!
三文魚天使麵 麵質很彈牙, 唔同出面有很多餐廳都會煮到好林, 佢地會放好多三文魚係面, 但唔好以為佢地淨放係面, 個麵本身都會放埋三文魚一齊去煮, 完全比足料, 忌廉汁的味道很好很creamy而又不會有腻的感覺.
我地仲叫左個黑松露菌珍珠蠔天使麵, 但因為有人為食, 無等我影相就食左先, 所以依個就冇相了.
佢地啲珍珠蠔一啲都唔珍珠, 好大只而且蠔味好重, 個汁仲會有重黑松露菌味, 真係好正...
Daddy 仲叫左生蠔食, 但由於本人怕食生野, 所以我就冇食到, 不過daddy 話依度啲生蠔好新鮮, 比起佢食酒店buffet果啲仲新鮮, 不過可能佢地鋪頭細, 款式比較少左啲....
店面細左啲, 滿坐時會比較迫左少少, 不過佢地比起出面啲西餐廳真係好平, 有質素之餘完全係用心之作, 值得推介!!!