2023-10-13
༺ 一風堂 ༻☽⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽➳ 一風堂 𖠚ᐝ 大判和牛清湯拉麵 x 卵•和牛味噌鐵板餃子套餐($128) 𖠚ᐝ 濃厚雞白湯特製拉麵($92)𖠚ᐝ 特製白丸元味($85)⚑金鐘金鐘道93號Lab Concept金鐘廊1樓F04-F06號舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.3/10☽⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽➳ 大判和牛清湯拉麵 x 卵•和牛味噌鐵板餃子套餐($128) 和牛用咗澳洲M6,M7和牛,以慢煮方式鎖住肉汁,入口肉質軟嫩😚湯底味道比較清甜,冇其他拉麵咁油膩,感覺上更加健康😆配料有露筍、粟米筍、火箭菜及洋蔥,整體層次豐富🥰套餐會配上卵•和牛味噌鐵板餃子,性價比幾高,餃子以鐵板方式送上,蛋汁分開,記住要快點淋上蛋汁~餃子一共有6隻,細細隻外脆內嫩,牛脂豐富,配埋咗澳洲和牛製成嘅味噌好食🥳➳ 特製白丸元味($85)人氣no.1嘅拉麵,湯底味道是原味豬骨湯,都幾香濃🥳配上4塊炙燒卷腩叉燒,叉燒唔會好肥,帶炙燒香味!糖心蛋流心程度都啱啱好,好好食🤩➳ 濃厚雞白湯特製拉麵($92)雞白湯好濃郁!慢煮雞肉都唔會
➳ 一風堂
𖠚ᐝ 濃厚雞白湯特製拉麵($92)
𖠚ᐝ 特製白丸元味($85)
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.3/10 ☽⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽
套餐會配上卵•和牛味噌鐵板餃子,性價比幾高,餃子以鐵板方式送上,蛋汁分開,記住要快點淋上蛋汁~餃子一共有6隻,細細隻外脆內嫩,牛脂豐富,配埋咗澳洲和牛製成嘅味噌好食🥳 ➳ 特製白丸元味($85)
人氣no.1嘅拉麵,湯底味道是原味豬骨湯,都幾香濃🥳配上4塊炙燒卷腩叉燒,叉燒唔會好肥,帶炙燒香味!糖心蛋流心程度都啱啱好,好好食🤩 ➳ 濃厚雞白湯特製拉麵($92)
雞白湯好濃郁!慢煮雞肉都唔會好鞋,味道好好🥳拉麵硬度適中,而且好掛湯😚 ☽⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽
日本過江龍嘅拉麵店,香港一共有四間分店,拉麵味道唔錯,餐廳用QR code落單~