2024-02-21 82 views
「陳家廚房」 全新《𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿𝗻𝗼𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝗧𝘄𝗼》同媽咪喺銅鑼灣去完街緊係要去嘆番個下午茶啦!我地就去左銅鑼灣利景酒店地庫嘅「陳家廚房」hightea 喇!鍾意佢環境闊落,坐得好舒服,而且裝修好有特色,昏黃嘅燈光令人陪感放鬆!🥰二人下午茶用上經典雅緻的鳥籠層架盛載,供應各式鹹甜美點共十款。四款咸點🔹黑松露蘑菇撻🔹魚子醬溏心蛋🔹鵝肝多士🔹黑松露碎蛋沙律軟包金黃色炸多士上層配上鵝肝份外惹味,鵝肝入口即溶多士香脆口感彈牙!溏心蛋上配上魚子醬,好有口感!四款甜點🔸楊枝甘露布甸🔸橘子檸檬法式金磚蛋糕 *含杏仁成份🔸熱情果法式千層酥🔸蜜柑橘慕絲蛋糕以法國產蜜柑製作蜜柑橘慕絲蛋糕、選用來自法國芒果製成芒果楊枝甘露。招牌千層酥亦換上熱情果作為夾心,層次豐富!🟡傳統英式鬆餅 (原味 • 特濃朱古力)配 果醬、朱古力醬、奶油忌廉我地weekend黎食仲奉送 意大利汽酒兩杯🥂!

同媽咪喺銅鑼灣去完街緊係要去嘆番個下午茶啦!我地就去左
銅鑼灣利景酒店地庫嘅「陳家廚房」hightea 喇!

四款咸點
🔹黑松露蘑菇撻
🔹魚子醬溏心蛋
🔹鵝肝多士
🔹黑松露碎蛋沙律軟包

溏心蛋上配上魚子醬,好有口感!

四款甜點
🔸楊枝甘露布甸
🔸橘子檸檬法式金磚蛋糕 *含杏仁成份
🔸熱情果法式千層酥
🔸蜜柑橘慕絲蛋糕

🟡傳統英式鬆餅 (原味 • 特濃朱古力)
配 果醬、朱古力醬、奶油忌廉

我地weekend黎食仲奉送 意大利汽酒兩杯🥂!