2022-04-25 706 views
好耐冇去餐廳堂食,見到公司附近開咗間新餐廳,招牌嘅英文名係Grandma by WOM ,決定試(因為我以前去過幾次WOM,出品唔錯)原來佢地搬咗嚟呢度。店比以前大咗好多,環境係小清新風格,冇乜花巧,感覺舒服,一貫的乾浄,我揀餐廳,乾淨係最重要因素之一。個人認為,乾淨嘅店,對食材的要求一定唔會差。Menu 比以前增加了新品種,Waitress 妹妹告訴我,5月份Menu 更齊全,Burgers 回歸,(好期待)。疫情好轉,希望一切回歸🙏🙏。今日,我order 咗全日早餐,真係好正,食材新鮮味道好👍🏻👍🏻,連煙肉、薯寶都好用心咁煎、炸到唔油,蘆筍又爽脆。朋友order 咗蓮藕雞餅Donburi ,米用日本米,軟糯有米香,雞餅+釀秋葵,佢話味道十分好,而家有promotion, 飲品free upgrade ,我order 薑母奶茶,佢叫咗Green Tea Latte ,心滿意足的Lunch,午餐又多一個好去處。
2022-04-18
  • 蓮藕雞餅丼